Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
AMC Theatres vyhlásilo válku Universalu

AMC Theatres vyhlásilo válku Universalu

29.04.2020 Autor dO_od

Pár dní nazpátek jsme informovali o tom, jaký úspěch zaznamenalo studio Universal se svojí premiérou snímku Trollové: Světové turné na online platformách. Film vydělal díky digitálnímu prodeji kolem 100 milionů dolarů, což je jen o zlomek míň, než dali jeho předchůdci v amerických kinech. Studio tak pochopitelně slavilo a zároveň naznačilo, že v budoucnu bude své filmy pravděpodobně pouštět nejen do kin, ale zároveň i online. Což je něco, co se extrémně dotklo právě výše zmíněných provozovatelů kin, mezi nimiž je i jeden z největších řetězců, AMC Theatres. Kina jsou stejně jako mnohé další byznysy těžce zasaženy pandemií koronaviru, krok Universalu pak z jejich pohledu ničemu nepomohl, ba naopak. A to nás přivádí k dnešku.

 

Ředitel AMC Theatres totiž doslova vyhlásil Universalu válku. V dopisu šéfovi studia napsal, že jej jeho kroky velice zklamaly, a nemá tak jinou možnost, než zcela ukončit jakoukoliv spolupráci. Ve výsledku to tak znamená, že v žádném ze svých kin v Americe, ale i v Evropě a Asii již kina AMC neuvedou žádný ze snímků studia Universal. V dopise dále uvedl výhružku, že podobný krok hodlá učinit proti kterémukoli distributorovi, který by se rozhodl porušit obecnou dohodu, a začít vydávat filmy jinou než klasickou cestou. Zároveň však naznačil, že je ochoten si sednout k jednomu stolu a přijít s řešením, které by do budoucna mohlo vyhovovat oběma stranám. AMC vlastní zhruba tisíc kin po celém světě, v současnosti se pak topí v miliardových dluzích a je otázkou, jestli vůbec může přežít bez snímků Universalu. Situace se jednoznačně bude dále vyvíjet.

Reklama

Související novinky

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Universal jako první nabídne filmy online

Universal jako první nabídne filmy online

17.03.2020

Universal a jeho streamovací služba NBCUniversal v pondělí oznámily, že vypustí snímky Neviditelný, Lov a příští měsíc taky animák Trollové: Světové turné na stream. Trollové v dubnu teprve budou mít… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Johnny Depp bude satan od Terryho Gilliama

Johnny Depp bude satan od Terryho Gilliama

09.06.2024

Hollywood dával nějakou dobu od Johnnyho Deppa (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) ruce pryč. Během jeho soudních tahanic s bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman) se zdálo, že slavnému herci… (více)

Nejnovější novinky

Van Helsing dostane vlastní seriál

Van Helsing dostane vlastní seriál

včera

Postava Dr. Abrahama Van Helsinga, zřejmě nejznámějšího lovce upírů, která má svůj původ v „Draculovi“ od Brama Stokera, se dočká vlastní televizní série na stanici CBS, spadající pod společnosti… (více)

Agenti ČSFD se vrací na MFF Karlovy Vary

Agenti ČSFD se vrací na MFF Karlovy Vary

26.06.2024

Již za pár dnů odstartuje 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Na ČSFD vám tradičně přinášíme speciální sekci věnovanou tomuto tuzemskému filmovému svátku. V ní kromě… (více)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Reklama

Reklama