Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Fotbal dostal vlastní streamovací službu

Fotbal dostal vlastní streamovací službu

13.04.2022 Autor dO_od

FIFA neboli Mezinárodní federace fotbalových asociací se rozhodla zapojit do streamovacích válek, a podobně jako například před pár lety Formule 1 přišla nyní s vlastní službou. Ta je ovšem na rozdíl od F1TV neplacená. Nová streamovací aplikace FIFA+ si klade za cíl ročně odvysílat více než 40 tisíc zápasů (včetně 11 tisíc ženských zápasů) od 100 členských asociací FIFA do konce roku 2022.

 

Živá utkání by měla pokrývat vše od nejvyšších evropských soutěží až po ty méně známé a méně sledované z celého světa. Při spuštění se bude streamovat zhruba 1400 zápasů měsíčně, množství ale krátce na to začne stoupat. Platforma si rovněž klade za cíl zpřístupnit návštěvníkům všechna natočená dosavadní mistrovství světa ve fotbale, jež by měla být ekvivalentem zhruba 2000 hodinám archivních záběrů.

 

V budoucnu pak na platformě diváci naleznou také celovečerní dokumenty, dokusérie, talk show pořady a krátké filmy, vše navíc přeložené do více než 10 jazyků. Co nicméně služba mít nebude je stream letošního fotbalového mistrovství světa v Kataru, do budoucna pak navíc nejsou ani plány podobně velké turnaje streamovat živě.

 

Služba je momentálně zdarma, operuje na modelu AVOD, čili s reklamou, a je dostupná na všech webových a mobilních přístrojích po celém světě. Brzy navíc aplikace dorazí i na další zařízení jako některé televize atd.

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Johnny Depp bude satan od Terryho Gilliama

Johnny Depp bude satan od Terryho Gilliama

09.06.2024

Hollywood dával nějakou dobu od Johnnyho Deppa (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) ruce pryč. Během jeho soudních tahanic s bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman) se zdálo, že slavnému herci… (více)

Nejnovější novinky

Agenti ČSFD se vrací na MFF Karlovy Vary

Agenti ČSFD se vrací na MFF Karlovy Vary

26.06.2024

Již za pár dnů odstartuje 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Na ČSFD vám tradičně přinášíme speciální sekci věnovanou tomuto tuzemskému filmovému svátku. V ní kromě… (více)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Bob Odenkirk znovu v akci

Bob Odenkirk znovu v akci

25.06.2024

Během covidové pandemie se mnoho úspěšných filmů neobjevilo. Každý zářez, který účetním filmových studií přinesl alespoň nějaké dolary, měl cenu zlata. I proto se rázem po premiéře akčního filmu… (více)

Reklama

Reklama