Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Porazilo Disney Netflix?

Porazilo Disney Netflix?

14.08.2022

Ne tak docela. Mediální gigant ve středu oznámil finanční výsledky za poslední čtvrtletí, jimž vévodila informace, že jeho streamovací služby mají nyní více předplatitelů, než Netflix - konkrétně přes 221 vs. 220,7 milionu. Vzhledem k tomu, že se Disney do tohoto segmentu rozhodlo plně opřít teprve před pár lety, je to jistě úctyhodný výkon. Na skutečné překonání Netflixu to nicméně nestačí.

Zaprvé je zde samozřejmě fakt, že Disney muselo sečíst čísla tří streamovacích služeb - Disney+, Hulu a ESPN+. Každá z nich přitom nabízí výrazně jiný typ obsahu, takže se jejich uživatelská základna může poměrně výrazně překrývat. Zadruhé jsou předplatná služeb výrazně nižší, než u Netflixu - třeba o polovinu nebo i více. Získat a udržet si diváky je tak podstatně jednodušší, a hlavně má Disney z jednotlivých předplatitelů nižší zisk, než jeho hlavní konkurent.

V souvislosti s tím přijde letos v prosinci důležitý moment, a to asi třetinové navýšení cen Disney+, Hulu i ESPN+ pro diváky v USA. V případě první služby navíc vzniknou dvě předplatná. Dosavadní jediná nabídka v ceně 7,99 dolaru měsíčně bude nově obsahovat reklamy, asi čtyři minuty za hodinu přehrávání. Ti, co se budou chtít otravným reklamám vyhnout, si budou muset tři dolary za měsíc připlatit. Vedení Disneyho věří, že tím o větší počet uživatelů nepřijde, s jistotou se to ale uvidí až počátkem příštího roku, kdy budou známá první čísla po zvýšení cen. Netflix mezitím předplatitele dvě čtvrtletí po sobě ztratil, v tom příštím ale opět počítá s růstem.

(ve spolupráci s CzechCrunch)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Johnny Depp bude satan od Terryho Gilliama

Johnny Depp bude satan od Terryho Gilliama

09.06.2024

Hollywood dával nějakou dobu od Johnnyho Deppa (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) ruce pryč. Během jeho soudních tahanic s bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman) se zdálo, že slavnému herci… (více)

Nejnovější novinky

Van Helsing dostane vlastní seriál

Van Helsing dostane vlastní seriál

dnes

Postava Dr. Abrahama Van Helsinga, zřejmě nejznámějšího lovce upírů, která má svůj původ v „Draculovi“ od Brama Stokera, se dočká vlastní televizní série na stanici CBS, spadající pod společnosti… (více)

Agenti ČSFD se vrací na MFF Karlovy Vary

Agenti ČSFD se vrací na MFF Karlovy Vary

26.06.2024

Již za pár dnů odstartuje 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Na ČSFD vám tradičně přinášíme speciální sekci věnovanou tomuto tuzemskému filmovému svátku. V ní kromě… (více)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Reklama

Reklama