Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
HBO Max na jaro chystá velkou injekci obsahu

HBO Max na jaro chystá velkou injekci obsahu

06.11.2022

Minimálně od dubna, kdy americký telekomunikační gigant AT&T prodal WarnerMedia a vzniklo Warner Bros. Discovery (WBD), se ví, že se spojí streamovací služby HBO Max a Discovery+. Dosud se výsledek očekával někdy v létě 2023, teď ale vedení nové firmy oznámilo plán novou službu spustit už na jaře. Bude to znamenat pár zásadních věcí.

Zaprvé je to příliv tun nového obsahu na HBO Max (jestli novinka dostane jiný název, se neví). Konkrétně to znamená jak dokumentární tvorbu mnoha různých typů, tak nějaké fikční filmy a seriály, a dokonce reality show. Zatímco HBO Max se typicky vnímá jako značka kvality, dražší, náročnější či i artové produkce, Discovery+ cílí na výrazně jiné publikum. Jeho obsah je většinou levnější a jde o tvorbu, jaká se třeba na cenách Emmy prakticky neobjeví - vyjma pár kategorií specificky pro reality show.

Dává smysl natolik rozdílné knihovny propojit? Ředitel WBD David Zaslav je přesvědčený, že ano. Jeho logika je přitom poměrně jednoduchá: místo, aby si někteří členové domácnosti předpláceli jednu a jiní druhou službu, mohou si všichni předplatit jednu, kde si každý najde to svoje. Bude to mít ale minimálně jeden háček - HBO Max čeká znatelné navýšení ceny. Zatím se ovšem neví, kolik bude rozšířenější služba stát ani kdy přesně dorazí třeba do Česka - na HBO Max jsme oproti USA čekali skoro dva roky.

(ve spolupráci s CzechCrunch)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Nový Jurský svět našel hlavní tvář

Nový Jurský svět našel hlavní tvář

23.05.2024

Přípravy dalšího filmu ze světa Jurských parků a světů je v plném proudu a v těchto dnech stále probíhá zběsilý casting zcela nových tváří do legendární dinousauří franšízy. A jak se zdá, už víme, na… (více)

Nejnovější novinky

Jennifer Lawrence a vražedné manželky?

Jennifer Lawrence a vražedné manželky?

dnes

Je libo vražedné mystérium mezi soutěživými americkými paničkami? Oscarová herečka Jennifer Lawrence (Terapie láskou, Hunger Games) si má zahrát hlavní roli v mysteriózní detektivce od společností… (více)

Ben Affleck a Matt Damon chystají další film

Ben Affleck a Matt Damon chystají další film

22.06.2024

Úspěšná oscarová dvojice tvůrců Ben Affleck & Matt Damon (Dobrý Will Hunting, Poslední souboj) chystá po loňském zábavném dramatu Air: Zrození legendy další spolupráci. Dva letití přátelé by si… (více)

Reklama

Reklama