Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Kristen Stewart, Oscar Isaac, Panos Cosmatos a upíři

Kristen Stewart, Oscar Isaac, Panos Cosmatos a upíři

03.05.2024 Autor Goldbeater

Hereckou dvojici Kristen Stewart (Zatracená krvavá láska, Stmívání) a Oscara Isaaca (Duna, Moon Knight) čeká omamné upírské dobrodružství, oba by si totiž měli zahrát v nadcházejícím hororovém thrilleru pod názvem Flesh of the Gods od XYZ Films. Se zprávou přišel jako první server Variety. Z oficiální synopse chystaného snímku je patrné, že jeho děj se bude odehrávat v barvitých 80. letech minulého století v Los Angeles. Manželský pár Raoul (Isaac) a Alex (Stewart) tu každý večer sestupuje ze svého luxusního bytu ve vyšším patře mrakodrapu a míří do elektrizující noční říše městské džungle. Když se však jednou setkají s tajemnou postavou, známou jako Bezejmenná, a její tvrdě pařící partou, jsou svedeni do okouzlujícího, surrealistického světa hédonismu, vzrušení a násilí.

 

Velká herecká jména v obsazení a divoká synopse jsou rozhodně zajímavé, ale snad ještě zajímavější je tým, který bude na filmu pracovat zpoza kamery. Režie by se totiž měl ujmout ambiciózní Panos Cosmatos, tvůrce s jedinečným rukopisem, jehož psychedelické počiny Za černou duhou a Mandy: Kult pomsty vždy střídaly pozvolnou snovou atmosféru s unikátním „retro“ vizuálem a výbuchy groteskního násilí. Naposledy jsme od něj mohli vidět jednu epizodu antologie Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora, která nepostrádala nic z jeho stylu. „Stejně jako Los Angeles samotné, Flesh of the Gods bude obývat hranici mezi fantazií a noční můrou. Jak propulzní, tak hypnotický film vás vezme na zběsilou jízdu hluboko do třpytivého srdce pekla," popsal nový snímek přímo režisér Panos Cosmatos.

 

Není však ani zdaleka jediným zajímavým tvůrcem, který bude pod projektem podepsaný. Na scénáři pracoval také Andrew Kevin Walker (8 MM, Ospalá díra), jenž psal mimo jiné například Fincherovy snímky Sedm a nedávného Zabijáka. Producenty budou sám herec Oscar Isaac a Gena Konstantinakos za společnost Mad Gene Media, mimo ně také budou produkovat za Hyperobject Industries Betsy Koch (Menu) a v neposlední řadě držitel Oscara Adam McKay (K zemi hleď!, Sázka na nejistotu), jenž se k chystaném projektu vyjádřil slovy: „Tenhle režisér, tento autor, tito neuvěřitelní herci, upíři, výběr punku 80. let, styl a přístup… to je film, který vám přinášíme. Myslíme si, že je to divoce komerční a zároveň divoce artové. Naší ambicí je natočit film, který se bude prolínat populární kulturou, módou, hudbou a kinematografií. Asi dokážete říct, jak jsem nadšený?“

 

Samotné natáčení snímku by mělo začít později v tomto roce a bude znamenat již třetí spolupráci mezi Panosem Cosmatosem a studiem XYZ Films. Celosvětová distribuce filmu Flesh of the Gods bude již za nějaké dva týdny jedním z předmětů nadcházejícího Marché du Film, největšího filmového trhu, jenž je přičleněný k prestižnímu mezinárodnímu filmovému festivalu v Cannes, který letos začíná již 14. května. Doufejme tedy, že premiéry fantaskního thrilleru se dočkáme už někdy v průběhu roku 2025 a že to třeba dotáhne i do naší tuzemské kino distribuce.

Reklama

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Disney oznámilo nové Star Wars filmy

Disney oznámilo nové Star Wars filmy

07.04.2023

Dny Star Wars Celebration jsou tady a spolu s nimi přišla řada i na hromadu nových oznámení. Je toho tentokrát fakt hodně, takže se do těch novinek rovnou pustíme. A začneme hned tou nejžhavější,… (více)

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022 Reklama

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

13.05.2022

Legendární kanadský režisér David Cronenberg (Moucha, Dějiny násilí) letos po osmileté pauze od uvedení svého posledního snímku Mapy ke hvězdám z roku 2014 představí svůj nejnovější příspěvek do… (více)

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

17.04.2022

Přesně za jeden měsíc, tedy v úterý 17. května odstartuje 75. ročník prestižního mezinárodního filmového festivalu v Cannes. Obří filmový svátek konající se na francouzské riviéře letos oslaví tři… (více)

David Fincher dotočil svůj nový film

David Fincher dotočil svůj nový film

31.03.2022

Tradičně si režisér David Fincher (Sedm, Zodiac) mezi svými filmy nechává pár let rozestup, oblíbený tvůrce teď ale naštěstí fanoušky na svůj další projekt po poněkud úzce zaměřeném Mankovi nenechá… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Nejnovější novinky

Cillian Murphy se vrací k zombíkům

Cillian Murphy se vrací k zombíkům

dnes

Kolem málokterého projektu je v posledních měsících takové haló jako okolo další Boyleovy apokalyptické vize. O pokračování filmů 28 dní poté a 28 týdnů poté, v nichž Británii zachvátil virus, který… (více)

Hrozba smrti se dočká pokračování

Hrozba smrti se dočká pokračování

16.05.2024

Akční mlátička Hrozba smrti (Road House) v režii Douga Limana premiérovala na Prime Video před necelými dvěma měsíci a k dnešnímu dni přilákala k televizním obrazovkám už téměř osmdesát milionů… (více)

Sydney Sweeney, Edgar Wright a Barbarella?

Sydney Sweeney, Edgar Wright a Barbarella?

15.05.2024

Natočení nové verze kultovního snímku Barbarella z roku 1968 je tématem střídavě prakticky už skoro po dvě dekády, nicméně zatím se nový příběh spoře oděné hrdinky a jejího meziplanetárního… (více)

Reklama

Reklama