Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024 Autor Goldbeater

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana Johnsona (Star Wars: Poslední z Jediů, Looper: Nájemný zabiják) z roku 2019 po drahém odkoupení společností Netflix skutečně bude trilogie. A po předloňském Na nože: Glass Onion se nyní začíná v plné rychlosti hýbat kupředu preprodukce třetího dílu. Natáčení by mělo začít velmi brzy a už je znám i název nového počinu. Snímek ponese titul Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery a na streamovací službu Netflix by měl dorazit v dosud nespecifikované datum v průběhu příštího roku. Lze nicméně aspoň trochu předpokládat, že Netflix zvolí podobné předvánoční datum nasazení jako u předchozího počinu, jenž byl uveden konkrétně 23. prosince 2022.

 

Za kameru samozřejmě jak jinak opět usedne autor série Rian Johnson, jenž znovu napsal scénář a bude snímek rovněž opět produkovat se svým letitým spolupracovníkem Ramem Bergmanem (Zmizení, Motýlek). Sám Johnson zveřejnil před pár dny na svém profilu na sociální síti X krátký teaser, v němž hlasem Daniela Craiga (Není čas zemřít, Skyfall) coby detektiva Benoita Blanca můžeme slyšet slova: „Na začátku byly taseny nože. Pak hle, sklo se roztříštilo. Ale můj dosud nejnebezpečnější případ bude teprv odhalen.“ Pětačtyřicetivteřinový promo teaser naleznete v profilu filmu. Podle vyjádření Johnsona by oznámený název Wake Up Dead Man měl aspoň trochu napovědět směr, jakým se detektivka bude ubírat. Samotná zápletka je samozřejmě v tuto chvíli přísně držena pod pokličkou a zůstane tomu tak zřejmě až do zveřejnění prvního oficiálního traileru. Na to si ještě značně dlouho počkáme.

 

Vrátí se samozřejmě Daniel Craig v roli extravagantního detektiva Benoita Blanca a nyní se kolem něj už navíc začínají rýsovat první přírůstky do širšího obsazení. Prvním z nich je britský herec Josh O’Connor (Koruna, Durrellovi), kterého v současnosti můžeme vidět na plátnech kin díky filmům Chiméra a Rivalové. Jako další byla oznámena stále populárnější mladá herečka Cailee Spaeny (Devs, Mare z Easttownu), jež v nedávné době v našich kinech měla snímky PriscillaObčanská válka a do konce roku ji ještě uvidíme v novém Vetřelci s podtitulem Romulus. Obsazení se tedy rozrůstá o velmi nadějné mladé herce a rozhodně se v blízkých dnech dozvíme další velká jména, na která se budeme moci v nové „whodunnit“ detektivce těšit. Pokud se totiž předchozím dvěma dílům nezpochybnitelně něco opravdu povedlo, bylo to sestavení vysloveně působivého ansámblu hereckých talentů.

Reklama

Související novinky

Obsazení třetího Na nože se rozrůstá

Obsazení třetího Na nože se rozrůstá

31.05.2024

Obsazení značně očekávané netflixovské detektivky Riana Johnsona (Star Wars: Poslední z Jediů, Looper: Nájemný zabiják) pod čerstvým názvem Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery se rapidně rozrůstá.… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

25.04.2024

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Dny evropského filmu začínají 4. dubna

Dny evropského filmu začínají 4. dubna

22.03.2024 Reklama

Filmy věhlasných režisérů Wima Wenderse, Jessiky Hausner, Alice Rohrwacher nebo Fernanda Trueby, ale i objevné debuty nastupující filmařské generace. Novinky ověnčené cenami z festivalů v Cannes,… (více)

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

19.03.2024

Hollywoodem občas kolují fámy, které nejsou nikým potvrzené, ale mluví o nich tolik lidí, že se považují takřka za pravdu. Nejinak je tomu při šíření skazek o tom, kdo by si měl zahrát příštího… (více)

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

11.12.2023

V pondělí 11. prosince byly vyhlášeny nominace pro nadcházející 81. ročník slavnostního předávání Zlatých glóbů, které dosud každoročně pořádala Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (Hollywood… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Nový Jurský svět našel hlavní tvář

Nový Jurský svět našel hlavní tvář

23.05.2024

Přípravy dalšího filmu ze světa Jurských parků a světů je v plném proudu a v těchto dnech stále probíhá zběsilý casting zcela nových tváří do legendární dinousauří franšízy. A jak se zdá, už víme, na… (více)

Cillian Murphy se vrací k zombíkům

Cillian Murphy se vrací k zombíkům

18.05.2024

Kolem málokterého projektu je v posledních měsících takové haló jako okolo další Boyleovy apokalyptické vize. O pokračování filmů 28 dní poté a 28 týdnů poté, v nichž Británii zachvátil virus, který… (více)

Nejnovější novinky

Zemřela herečka Anouk Aimée

Zemřela herečka Anouk Aimée

dnes

Přihází smutná zpráva pro celý filmový svět. V úterý ve svém domě v Paříži zemřela jedna z ikon francouzské kinematografie, herečka Anouk Aimée. Bylo jí obdivuhodných dvaadevadesát let. Zprávu… (více)

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

včera

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (více)

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

včera

A je to tu zas! Nezastavitelný výrobní pás Hollywoodu brzy přinese další remake kultovní klasiky z osmdesátých let. Nové adaptace by se tentokrát měl dočkat dobrodružný science fiction snímek Můj… (více)

Reklama

Reklama