Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Pokračování Peaky Blinders obsazuje další hvězdy

Pokračování Peaky Blinders obsazuje další hvězdy

29.08.2024 Autor Jokolo

Příznivci těžkých akcentů, začouzených ulic a drsňáckých charakterů se mohou těšit na nový film od Netflixu, který nás vrátí do světa Gangů z Birminghamu a naváže na jejich poslední šestou sérii. Šampaňské se také bouchalo po těch zprávách, že snímek znamená návrat Cilliana Murphyho (Oppenheimer) do role obávaného gangstera Tommyho Shelbyho. Nejde navíc o jeho jediný návrat do oblíbeného světa, neboť herec se již upsal i pokračování apokalyptické série 28 let poté, u něhož zrovna nedávno padla poslední klapka. Oscarový herec nicméně dostane k ruce další vynikající herce a filmoví Peaky Blinders se tak rázem stávají ještě očekávanější událostí.

 

K ansámblu nedávno totiž dle serveru The Hollywood Reporter přibyla dvě velká jména – švédská herečka Rebecca Ferguson (Duna, Mission: Impossible Odplata - První část) a irský oscarový nominant Barry Keoghan (Saltburn, Víly z Inisherinu). Produkce filmu, který se začne natáčet už za pár týdnů, slibuje pokračování příběhu v překvapivém období druhé světové války, což znamená větší časový skok od chvíle, kdy jsme Tommyho viděli naposledy. Veškeré detaily zápletky jsou ale klasicky přísně střeženy. Za scénářem stojí otec série Steven Knight (Východní přísliby) a za kameru se postaví mladý režisér Tom Harper (Žena v černém 2: Anděl smrti), který zrežíroval již několik epizod oblíbeného seriálu. Jistě nás tak čeká další vizuálně strhující dílo, kde se pro ostré slovo zpod bekovky nepůjde daleko. 

 

Obsazení Barryho Keoghana je pro film významným úlovkem. Tento umělec je momentálně jednou z nejžhavějších tváří filmového světa, má před sebou hned několik hvězdných projektů, mezi něž patří Bird od Andrey Arnold (Fish Tank), které si odbylo premiéru na letošním festivalu v Cannes, navíc by se měl objevit jako Ringo Starr v ambiciózním životopise kapely Beatles. Steven Knight a jeho tým zřejmě nešetří na kvalitě hereckého ansámblu, a tak se očekává, že Keoghanova role v Peaky Blinders bude stejně výrazná a zapamatovatelná jako ty předchozí, ačkoliv o ní nevíme zhola nic. Totéž v bledě modrém platí pro Rebeccu Ferguson, jejíž kariéra stále strmě stoupá a nově oznámená role slibuje další významnou kapitolu v jejím hereckém portfoliu. Ani ona si jistě nezahraje malou roličku, čekejme spíše další femme fatale. Produkce se pomalu rozjíždí, a tak je možné, že se k hereckému týmu přidá ještě další hvězda, která doplní tuto už tak působivou sestavu. 

Reklama

Související novinky

Kdo si zahraje Beatles?

Kdo si zahraje Beatles?

06.06.2024

Jakmile Sam Mendes (Americká krása, 1917) oznámil, že plánuje v příštích letech natočit filmy o skupině Beatles, šlo rázem o jeden z nejambicióznějších projektů Hollywoodu. Oscarový režisér totiž… (více)

Cillian Murphy se vrací k zombíkům

Cillian Murphy se vrací k zombíkům

18.05.2024

Kolem málokterého projektu je v posledních měsících takové haló jako okolo další Boyleovy apokalyptické vize. O pokračování filmů 28 dní poté a 28 týdnů poté, v nichž Británii zachvátil virus, který… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

25.04.2024

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

14.04.2024

Ve čtvrtek 11. dubna proběhla v kinosále UGC Normandie v Paříži tisková konference ku příležitosti zveřejnění oficiálního výběru v rámci programu nadcházejícího 77. ročníku Filmového festivalu v… (více)

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

19.03.2024

Hollywoodem občas kolují fámy, které nejsou nikým potvrzené, ale mluví o nich tolik lidí, že se považují takřka za pravdu. Nejinak je tomu při šíření skazek o tom, kdo by si měl zahrát příštího… (více)

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

77. ročník cen BAFTA - výsledky

77. ročník cen BAFTA - výsledky

19.02.2024

V neděli 18. února 2024 proběhl v Royal Festival Hall v londýnském Southbank Centre 77. ročník předávání prestižních cen Britské akademie filmových a televizních umění (BAFTA), během nějž byla… (více)

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

08.01.2024

Večer v neděli 7. ledna proběhl v kalifornských Beverly Hills 81. ročník předávání cen Zlatý glóbus. Moderátorem ceremoniálu byl komik Jo Koy a jeho přímý přenos vysílala ve Spojených státech… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

19.08.2024

Dominance na tržebním vrcholu po spanilé krasojízdě končí. Nový hororový snímek Vetřelec: Romulus od Fede Alvareze (Smrt ve tmě), jenž pochválil i otec série Ridley Scott, překonal všechna očekávání… (více)

Zemřel herec Karel Heřmánek

Zemřel herec Karel Heřmánek

25.08.2024

Ve věku šestasedmdesáti let v sobotu 24. srpna tragicky zemřel oblíbený český herec Karel Heřmánek. Následujícího rána o tom informovala jeho rodina prostřednictvím facebookového profilu Divadla Bez… (více)

Nejnovější novinky

Judd Apatow a souboj slavných značek

Judd Apatow a souboj slavných značek

dnes

Máte raději Pepsi, nebo Coca-Colu? Pokud zatím nejste rozhodnuti, možná vám v tom pomůže chystaný snímek od studia Sony Pictures pod výmluvným názvem Cola Wars. Retro komediální drama by se mělo… (více)

Kdy dorazí nejnovější počin Clinta Eastwooda?

Kdy dorazí nejnovější počin Clinta Eastwooda?

včera

Všestranný a plodný filmový tvůrce Clint Eastwood letos v květnu oslavil obdivuhodných čtyřiadevadesát let a ani v tomto požehnaném věku mu nechybí elán. Mnoho jeho fanoušků bedlivě očekává jeho… (více)

Příští Spider-Man má režiséra

Příští Spider-Man má režiséra

11.09.2024

Režisér nového Spider-Mana 4 je konečně potvrzen. Dlouho se nevědělo, kdo se po odchodu režiséra první trilogie Jona Wattse, který nám za pár týdnů nadělí lákavý thriller Wolfs s Bradem Pittem a… (více)

Reklama

Reklama