Reklama

Reklama

Wattie Buchan

Wattie Buchan

nar. 24.07.1956 (67 let)
Edinburgh, Scotland, Velká Británie

Biografie

Anglický punkový zpěvák Walter „Wattie" Buchan se narodil 24.července 1956 v Edinburghu a je členem metal-punkové kapely The Exploited.

Po krátké službě v britské armádě se vrací do Edinburgu ve Skotsku. Po seznámení punkem a s hudbou kapely Sex Pistols je jeho směr jasně definován. V době jeho nepřítomnosti totiž zakládá jeho bratr Willie kapelu, která dává základ jejich kapele The Exploited. Buchan se stává ihned zpěvákem této kapely.

The Exploited vznikají v roce 1978. Původně hrají street punk a Oi!. V pozdějších letech koketuje s crossoverem a thrashem později. Exploited podepsali smlouvu se Secret Records v březnu 1981 a vydávají své debutové EP Army Life. Album Punks Not Dead následovalo ještě v témže roce. Přes mnoho změn v sestavě kapela funguje dodnes.

V únoru 2014 Buchan utrpěl infarkt přímo na jevišti v Lisabonu a musel podstoupit operaci srdce. Momentálně je Buchan po úspěšné operaci srdce a se skupinou nahrávají nový materiál. Buchan otevřeně nesnáší politiku, nenávidí náboženství a označuje se za anarchista. Je také notoricky známý pro drsnou kritiku ostatních hudebníků. Útočil proti Crass, The Jam, Henry Rollinsovi, Jello Biafrovi, Green Day, Bad Religion, Linkin Park, The Offspring, či Descendents, nebo stylu emo.

Epistemolog

Reklama

Reklama