Reklama

Reklama

Philippe Labro

Philippe Labro

nar. 27.08.1936 (87 let)
Montauban, Francie

Biografie (1)

Velice bystrý a inteligentně hloubavý autor, novinář a režisér Phillipe Labro se narodil v Montaubanu dne 27.srpna 1936. Již v osmnácti letech zanechává studia na Washingtonské a Leeho Univerzitě ve Virginii, kam byl poslán za vzděláním a několik let pak cestuje po celých Státech, nabírá zkušenosti, poznává zajímavá místa a ač netuší, vlastně sbírá materiál pro své sic krátké, leč velice výrazné účinkování ve světě filmu. Po návratu do Evropy přijímá nabídku tv… (více)

Zajímavosti (3)

Bez motivu (1971)

  • V čase 01:07:00 se Philippe Labro krátce objeví zezadu, diktuje v Paříži po telefonu název filmu a pak se otočí do kamery ve velmi krátkém záběru na způsob Alfreda Hitchcocka, což je v kinematografii známé jako cameo. (classic)

Bez motivu (1971)

  • Philippe Labro, v té době spisovatel, novinář, rozhlasový pracovník a filmař, vytvořil film, který vystihuje tehdejší dobu. Nejprve fungování médií: Sacha Distel (Julien) znavený prací moderátora, novináři přicházející v houfech do hotelu Negresco, aby požádali recepční o telefonát do svých novin v Paříži, telefonistky obsluhující ústřednu a zastavení tisku odhalující titulní stranu novin. Pak je tu svět práva: výslechová místnost na policejní stanici, nohy CRS a policie vtrhnuvší do města, pak žena, která si u soudu dělá těsnopisné poznámky. Další vizuální prvek vztahující se k danému období (vrcholící vietnamská válka): v čase 00:07:55 mladí lidé před odjezdem tajně malují na auta symboly míru. (classic)

Reklama

Režisér

Scenárista

Filmy
1984

Pravý břeh, levý břeh

1976

Lovec hlav

1973

Následník

1971

Bez motivu

Dokumentární
1964

Chroniques de France (seriál)

Herec

Účinkující

Reklama

Reklama