Reklama

Reklama

Suzanne Jouannet

Suzanne Jouannet

nar. 1998
Francie

Biografie

Suzanne Jouannet se narodila ve Francii. V roce 2016 nastoupila do divadelní školy Cours Florent. Během tří let, které strávila na Cours Florent, hrála v několika divadelních hrách. Poprvé šla na jeviště v roce 2019 a zahrála si postavu Angeliky ve hře „Nos idoles (aneb jak ukrást svůj titul od Christopha Honoré)“.

V roce 2020 ztvárnila roli Hamleta v „H. The Rest is Silence“. Tato hra, volná adaptace her Williama Shakespeara, spojuje čtyři postavy ze Shakespearových tragédií: Othella, Krále Leara, Hamleta a Macbetha. Tuto hru režíroval Jean-Pierre Garnier, jeden z jejich učitelů na Cours Florent. Byla to hra, ve které Suzanne si všimli, a tak ona začala se ucházet o role ve filmu.

V roce 2021 udělala Suzanne Jouannet své první kroky na stříbrném platně v celovečerním filmu režiséra Yvana Attala Les Choses humaines, adaptaci stejnojmenné knihy Karine Tuil, vydané v roce 2019. Ve filmu získala jednu z hlavních rolí a zahrála si postavu Mily Wizman, mladé ženy, která se stala obětí znásilnění. Její výkon byl oceněn kritiky, a tak byla nominovaná na cenu pro nejslibnější herečku na udílení cen César 2022.

V roce 2023 byla hlavní herečkou ve filmu La Voie Royale od Frédérica Mermouda. Hrála postavu Sophie Vasseur, skvělé studentky, kterou jeden z jejích učitelů povzbudil, aby opustila rodnou vesnici a přihlásila se do přípravného přírodovědného kurzu a tím změnila svůj osud.

Lord "Lord_Denvil" Denvil

Herečka

Účinkující

Reklama

Reklama