Reklama

Reklama

Gaby Sittová

Gaby Sittová

nar. 1997
Hradec Králové, Česko

Biografie

Gaby Sittová vyrůstala v Černilově u Hradce Králové. Po gymnáziu J. K. Tyla v Hradci Králové studovala multimédia na Fakultě informatiky a statistiky VŠE v Praze.

Její první krátkometrážní film Přihořívá upozorňoval na problémy pěstounských rodin, které se potýkají s poruchou citové vazby u svých dětí. Ve filmu se objevily herecké hvězdy jako Anna Stropnická, Veronika Gajerová, Adéla Dobešová nebo Vojtěch Strnad. Snímek získal speciální ocenění na studentském filmovém festivalu Multifest v roce 2021.

Spolu s Tomášem Magnuskem režírovala seriál Společně sami, jehož první tři epizody byly představeny jako kinofilm v produkci umělecké agentury Ambrozia. Seriál vychází ze skutečných událostí, zaměřuje se na aktuální problémy a výzvy mladé generace a mimo jiné slouží i jako prevence patologických jevů na středních školách a vyšších ročnících základních škol. Společně sami získalo cenu dětského diváka na festivalu Oty Hofmana v Ostrově v roce 2023. Ve snímku si zahrála například Zlata Adamovská, Martin Dejdar nebo Miroslav Šimůnek.

V roce 2024 začala pracovat na svém prvním celovečerním filmu První hvězda, který je inspirován skutečným příběhem českého kuchaře Radka Pálky.

Gaby se věnuje také imerzivním projektům, které překračují hranice tradičního filmového plátna. Za scénář a režii příběhu v rozšířené realitě Říše zvuků Antonína Dvořáka, kde divák následuje stopy slavného hudebního skladatele, získala ocenění na XR Awards ve spolupráci s agenturou YORD. Kromě toho tvoří scénáře a režíruje snímky ve virtuální realitě, které mají přesah i do USA, Saúdské Arábie či Iráku.

Dále se také věnuje režii a tvorbě reklamních videospotů a videoklipů, například k seriálovému singlu Společně sami zpěvačky Pam Rabbit.

Gaby Sittová

Režisérka

Filmy
2025

První hvězda

2024

Společně sami

Pořady
2022

Talkshow Tomáše Magnuska

Hudební videoklipy
2024

Pam Rabbit: Společně sami

Krátkometrážní
2021

Přihořívá

Scenáristka

Reklama

Reklama