Reklama

Reklama

Martín Karpan

Martín Karpan

nar. 03.06.1974 (50 let)
Villa Del Parque, Buenos Aires, Argentina

Biografie

Carlos Martin Karpan je argentinský herec. Studoval obor filmová režie na univerzitě v Buenos Aires, ale uvědomil si že ho režírování nebaví. Rád se zúčastňuje karnevalů v hlavním městě Argentiny. Na střední škole účinkoval ve školních představeních. Po střední se rozhodl, že vysokou školu studovat nebude a chtěl se začít věnovat herectví. Často se maskuje, aby ho na ulici nikdo nepoznal. Jeho otec byl také herec a matka neměla zaměstnání.

Svou kariéru začal jako publicista, poté hrál v divadle pro děti. V roce 1996 hrál poprvé v dobrodružném filmu Flores amarillas en la ventanaa a filmu Žluté květy v okně. Ještě ten stejný rok se naskytla první role v telenovele El Auténtico Rodrigo Leal y Nuevo Rico a telenovele Loose. Jeho další úspěšná role byla v telenovele El Cuerpo del Deseo (2005), kde hrál darebáka Andrése Corona. V roce 2004 si zahrál v telenovele Naučím tě milovat roli Luise Carlose Lopeze. V telenovele Pravá tvář vášně hrál jednu z hlavních postav Daniela Montiela. Se společností Telemundo natočil mnoho dalších úspěšných telenovel a také hrál pravidelně v divadle.

V telenovele De Corazón poznal herečku Florencii Peña, se kterou chodil čtyři roky. Potom se seznámil s Carolinou Gómez – bývalou miss Kolumbie a také se rozešli. Díky natáčení La viuda de blanco se oženil s Zharick Leon a mají spolu syna Luciana, ale po dvou letech se rozvedli.

Hojiko

Herec

Reklama

Reklama