Reklama

Reklama

Milena Holcová

Milena Holcová

nar. 02.03.1954 (70 let)
Brno, Československo

Diskuze

vopicka2

vopicka2 (hodnocení, recenze)

V roce 2007 moderovala Milena společně s Norou Grundovou na ČT2 asi 9 dílů diskuzního pořadu nad otázkami české současnosti Noční safari (občas s názvem Večerní safari).

Uživatel vopicka2 smazal svůj příspěvek.

sator

sator (hodnocení, recenze)

Kdysi bývala docela poslušná holčička. Dobře se učila, dobře kreslila, vynikala v atletice. Rodiče i učitelé ji měli rádi. S jedinou výhradou, nikdy ji nenašli tam, kde ji opustili, ztrácela se už ve školce. Po maturitě dala na dobré rady a vystudovala práva. Touhu objevovat, přelézat ploty, rozhlížet se po světě, přemýšlet o něm ji neopouštěla. Všichni doufali, že mateřství ji srovná. Nestalo se tak. Zhruba ve třiceti letech pochopila, že je všechno špatně. Opustila prestižní zaměstnání a s novým mužem znovu od nuly začala dělat to, co skutečně chtěla. Už věděla, že s troškou pokory se dá cestovat i bez peněz, k dobrodružství přistupovat zcela odpovědně a stopovat je možné i se třemi dětmi.

Její cestovatelské zásady jsou jednoduché: Co nejblíž k lidem, co nejmenší bágl, co nejvíc času, co nejdál od turistů, snaha proniknout za „zeď" zvyků, tradic i jednotlivých lidských osudů.. O svých cestách podává psaná svědectví. Pobývala mezi mongolskými pastevci, africkými Masaji, zambijskými venkovany, islandskými farmáři, americkou střední vrstvou, laponskými intelektuály, afghánskými táliby, poznala orinocké a mexické Indiány, domorodce v Laosu i venkovany na Kubě... Zatím napsala třináct knih, deset z nich čerpá z jejich zážitků a zkušeností ze světa.

V poslední době v cestování do dalekých zemí přestává vidět smysl a vydává se na průzkum vnitřních krajin lidské psychiky. Napsala scénář – komorní drama „LÁSKA V MOLL", spolu s dalším scénářem „RISKANTNÍ ROZHOVOR" tvoří součást oceňovaného cyklu "SOUKROMÉ PASTI" TV Nova. Ve svých posledních knížkách zobrazuje svět zralých žen, čtyři z nich budou spojeny do cyklu nazvaného „Žena, růže, píseň, kost, neboli fena, kůže, plíseň, zlost".

Scenáristka

Seriály
2008

Soukromé pasti

 

Riskantní interview (S01E11)

 

Láska v moll (S01E05)

Účinkující

Pořady
2007

Safari

2005

Všechnopárty

Reklama

Reklama