Reklama

Reklama

Veronika Krejzová

Veronika Krejzová

nar. 01.10.1993 (30 let)
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko

Biografie

Veronika Krejzová, rodným jménem Zelníčková, je zpěvačka a herečka. Pochází z umělecké rodiny. Už od dětství se věnuje zpěvu, tanci a herectví. V sedmi letech začala jezdit na Letní hereckou školu pod záštitou agentury A-casting, kde se v těchto oborech začala vzdělávat.

Svoji první menší roli získala ve 12 letech v seriálu Ordinace v růžové zahradě, později dostala hlavní roli v divadle Semafor v muzikále „Bílý Motýl“ (režie: Renata Suchánková) a měla za sebou mnoho pěveckých akcí.

Už na základní škole začala soukromě navštěvovat herečku a profesorku Kateřinu Vlkovou, která ji připravovala na přijímačky na konzervatoř. V roce 2009 se dostala na Státní Konzervatoř v Praze, obor hudebně dramatický. Během studia spolupracovala se Zdeňkem Style Hrubým, se kterým nazpívala několik singlů.

Objevila se v seriálech Gympl s (r)učením omezeným v roli Kamily a také v seriálu Cesty domů II v roli Zuzany Klepáčové po boku herce Radúze Máchy.

Zahrála si v muzikálech v Praze a Plzni. Je zpěvačkou melodic-metalové kapely Anacreon, které se naplno věnuje. V roce 2020 se vdala za klávesáka této skupiny Tomáše Krejzu. O rok později, v květnu 2021, se jim narodila dcera Amelia.

ČSFD.cz

Herečka

Účinkující

Reklama

Reklama