Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Horor
  • Mysteriózní

Recenze (557)

plakát

Law of the Plainsman (1959) (seriál) 

Sam je indián, který má vystudovaný Harvard a jako zástupce maršála bojuje buď s nebezpečnými zločinci nebo zblblým davem. Od některých lidí musí čelit narážkám na svůj původ a někteří ho přímo považují za nebezpečí. Několik dílů je na obvyklá témata a několik zase má svou originalitu. Nevyhne se nepravděpodobným situacím a vzhledem k počtu střelných zranění, by Sam musel být po pár dílech invalida. Má to ale také občas humor, M. Ansara to zahrál dost dobře a pěkně se na to dívá. Zajímavý je také poslední díl, kde je trochu neochotně převlečen za indiána. :-)

plakát

Zásah v pravou chvíli (1963) 

Pitkin je prodavač v řeznictví, který se všude a do všeho cpe, takže vyrábí jeden problém za druhým. Humor se po nějaké době nenápadně vytrácí, aby se zas vrátil ke konci filmu. Film občas balancuje na hraně kýče a v jednom případě to už bohužel neustojí. Je ale pozitivní, jak se mu celou dobu snažil vyhýbat.

plakát

Jeho dívka Pátek (1940) 

Novinář předstírá snahu o pomoc chudákovi, který má být popraven. Politik zas nutně potřebuje, aby byl popraven ještě před volbami, protože jinak by mu to u voličů neprošlo. Oba neváhají použít lži a podvody. Dialogy sice vesměs vtipné, ale místy také trapné a ve studeném podání. Jedinou výjimkou je Billy Gilbert v roli Pettibona. Pořád tam mele jeden přes druhého a do toho zvoní telefony až z toho bolí hlava.

plakát

One Good Turn (1955) 

Komedie s pro Wisdoma typickým, ale kolísavým humorem. Některé scény jsou skvělé, ale většina trpí tím, že se rychle vyčerpá a jejich natahování způsobuje spíše nudu. To se projevilo např. v té v kupé vlaku. 3,5*

plakát

House Broken (1936) 

Dva kamarádi se domluví, že pojedou do Číny. Jock se ale rozhodne, že zůstane doma a ožení se. Jeho ženě se však nelíbí, že po večer chodí na kulečník a nakonec ještě na měsíc ubytuje doma Charlese, který se vrátil z Číny. Obrátí se na nějakou redaktorku z novin, co radí nešťastným ženám. Ta vymyslí plán, jak se ho zbavit, ale Charles to pochopí a začne psychologický souboj mezi Jockem a jeho ženou, který je ve skutečnosti soubojem mezi Charlesem a redaktorkou. Nějakou dobu to působí jak antifeministický film. Zpočátku pomalé tempo, ale postupně se to celkem pěkně rozjede. Herecké výkony odpovídají standardu doby vzniku filmu. Rozhodně něco přes 3*.

plakát

Road to Bali (1952) 

Rozverná komedie plná zpěvů a tanců. Bohužel to nevypadalo jako vystoupení dvou komiků, ale dvou varietních umělců. Téměř veškerý humor spočíval v rádoby vtipném komentování situací, do kterých se oba dostali, ale mně to zas až tak vtipné nepřišlo. Překvapily mě filmové triky, nevěděl jsem, že už v té době to tak pěkně uměli. 2,5*

plakát

The Six Men (1950) 

Úspěšný gang 6ti zlodějů, o kterých SY ví, ale nedokáže je sebrat, protože nemá důkazy, se po určitém okamžiku začne rozpadat. Postupně jeho členové končí ve vězení, protože je někdo chytá do pasti. Kriminálka je to málo přesvědčivá s většinou chabými pokusy o vtip.

plakát

Park Plaza 605 (1953) 

Norman při golfu trefí míčkem holuba, který má u sebe zprávu pro někoho, kdo se má dostavit někde do hotelového pokoje. Norman jako správný dobrodruh se tam dostaví, čímž si přivodí problémy, ve kterých se ale cítí jako ryba ve vodě. První polovina připomíná spíš parodii, je celkem zábavná a to hlavně díky S. Jamesovi v roli věčně rozčíleného policajta. Kromě úvodní scény s holubem se už žádné zajímavé nedočkáme a navíc v druhé polovině už je zábava dost mdlá. 3,5*

plakát

Naše Sally (1931) 

Melodrama se zpěvy. Už s množstvím a typy postaviček tam byl prostor pro humor, ale bohužel přes všechnu snahu to v tomto směru vyšlo naprázdno. Snad jen díky heslu: Trpělivost je ctnost, které se v tomto filmu objevuje, jsem se dodíval až do konce.

plakát

Shadow of a Man (1955) 

Paul udělá svým opileckým vystoupením v hospodě ostudu a na druhý den je nalezen mrtev na údajný infarkt. K jeho ženě přijede jeho kamarád z války a snaží se zjistit, co se opravdu stalo, protože se mu to nějak nezdá. Je tam viditelná snaha zmást diváka a výsledkem je trochu zmatený film s řadou nesmyslů. Carpenter a Leigh-Hunt si jsou hodně podobní a při takové technické kvalitě filmu si divák musí dávat hodně pozor, aby poznal, kdo je kdo. 2,5*