Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi

Recenze (53)

plakát

Jackdaw (2023) 

Muž s kompozitovou maskou. Ze začátku mi to připomínalo vtipnou blbůstku Zastav a nepřežiješ, ale časem se High voltage začala vytrácet a zbyla jenom kravina. V první půlce má protagonista na hlavě, kdo ví proč, téměř pořád na helmu, kterou si spolu s motorkou atd. nastříkal černým sprejem. A je mu v ní očividně dobře, když se tak vydá i na vydejchanou party a paří. Dobře, tohle bych bral, kdyba to mělo nějaký smysl. Nemá. Příběh je stupidní (nahodilá kravina) a málo vtipnej. A každej, kdo viděl motorku aspoň z vlaku, musí koulet očima..

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Ach jo. Takhle vypadá Šílený Max po čtyřiceti letech? K původní serii mám spoustu životních pojítek a vzpomínek. O novém startu jsem slyšel jenom dobré. A co jsem dostal? Vlastně strašně málo. Režisér (a scénárista) Miller je fakt hustej. Ve věku kmeta točit takový peklo je rozhodně úctyhodný. Max je ale v podstatě jeho dítě a dokud je smrt nerozdělí (což nemusí trvat dlouho), nikdo na Mad Maxe nesmí šáhnout. Pak se dá asi čekat nějaká o dost slabší frenčajsa.  Je pravdou, že jako stařec narozený v roce vzniku prvního filmu, jsem mělo občas problém s orientací v akci, ale beru to tak, že šílená akce, chaos, neúcta k životu některých a celková zvrácenost k tomuhle světu patří. Jsem ale zklamanej a nedokážu se rozhodnout, jestli bych byl radši, kdyby Miller víc zatlačil na pilu a nebo trochu ubral.   TATRA   Auta která sežrala Paříž   Carmageddon

plakát

Starci (2022) 

Začíná to jako příšerný rakouský/německý seriál Rosamunde Pilcher, nebo něco takovýho (pokud jsem se netrefil přesně, omlouvám se, ale nejsem znalec žánru, takže si případně dosaďte něco jinýho), potom se to ještě trochu zdebilní, ale technicky už to začíná bejt výrazně lepší (vypadá to, jako by technickou stránku v třetině/půlce převzal někdo jinej) a postupně začíná i OPRAVDU hodně přituhovat. Ale pořád je to takový nijaký a ta hlavní myšlenka, kterou pochopí každej už v začátcích filmu, je v podstatě zahozená, protože je buď naprosto doslovná, nebo absentuje. Za "odvahu" udělit mnoha postavám bídnej osud a za jednu scénu (která byla podle mě opravdu hezky vymyšlená) nakonec two stars **  NEDOPORUČUJU starým lidem (haha)

plakát

9-9-81 bok lao 9 sop (2012) 

No, ze začátku to byla fakt bída a už jsem to chtěl utnout. Pak se ale překvapivě linie filmu začala docela zajímavě měnit a rázem jsem byl nadšen. Pak přišla trochu hluchá část a u konce je potřeba se oprostit od toho, jak známe příběhy jako Evropané. Ale dohromady určitě mírně nadprůměr. Zajímavý to je. Ne že ne.

plakát

Panenky na útěku (2024) 

Chápu to celý jako reakci na současný společenský tlaky a trendy ve filmu a pokud to tak je, tak je to max na 1,5 *, protože je to málo úderný. A pokud je to (nedejbože!!) jinak, tak je to totální odpad. V průběhu jsem hodně váhal, ale pořád věřím, že A je správně.

plakát

Håndtering av udøde (2024) 

Mrtví mají zůstat mrtví. A pokud se mají vrátit, tak jedině v našich vzpomínkách. Knihu jsem před lety rozečetl a pokud mě paměť neklame, tak mi přišla i tak nějak "seversky vtipná". Pamatuju si chaos a hlášení z nemocnice na začátku. Pak jsem ale knihu musel vrátit a nevím, co se dělo dál. Ale je to v podstatě jedno, protože film musí fungovat samostatně. A nefunguje. Celkem slušná kamera, ale tohle není Tenká červená linie. Lindqvist se stal tvůrcem příběhů o opravdu ošklivých lidech (haha) a tenhle je zdaleka nejhorší.

plakát

The Damned (2013) 

DEMENCE. Jasně, mnoho hororů je postaveno na DEMENCI, ale co je moc.. Narozdíl od jiných DEMENTNÍCH filmů, se téměř úplný závěr začal blížit něčemu zajímavému! Ale dopadlo to v duchu filmu DEMENTNĚ.

plakát

Joker (2019) 

Ajaj. Těžko říct, co tomu konkrétně vytknout. Všechno funguje docela fajn, ale četl jsem před lety (nebo možná viděl? ale to spíš ne - už si to nepamatuju, zůstal ve mě jenom pocit) trochu jinou a asi kanoničtější verzi a ta mě opravdu dostala. Tady jsem pořád čekal, až dojdu na aspoň podobnou úroveň. Nestalo se. Špatný to není, ale přijde mi to jako úkrok stranou bez potřebnýho náboje.

plakát

Assassin (2023) 

Prdel v prdeli (můj neodborný překlad názvu Assassin) vypadá jako zfilmovaná povídka od černýho Philipa K. Dicka, což zní docela nadějně, ale není tomu tak. Je to fakt sračka.

plakát

Navzdory smrti (2021) odpad!

Dalo by se psát o tom, co je na tomhle céčku špatně a bylo by toho hodně. Ale proč ztrácet čas, když stačí říct, že dobře tam není vůbec nic. Otrlec s dabingem by byl jedinej způsob, jak si "film" vychutnat.