Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (8)

Hannibal

Hannibal (2013) (seriál)

V epizodě Sorbet (2013) pronese Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) při servírování večeře v podobě skopového jazyka na houbové omáčce svému okolí v reakci na poznámku jednoho ze svých hostů podivujícím se nad servírováním právě jazyka komentář: "Bylo to obzvláště upovídané jehňátko," čímž odkazuje na film Mlčení jehňátek (1991), kde se jeho postava představila filmovému divákovi. Na film je v seriálu ale odkazováno vícekrát. V epizodě Su-zakana (2014) se několikrát objeví špaček, anglicky starling, což připomíná Clarice Starlingovou (Jodie Foster), jednu z hlavních postav knižní předlohy i filmu. V jedné scéně si pak lze všimnout, jak Hannibal hladí jehně.

A Very Potter Senior Year

A Very Potter Senior Year (2013) (divadelní záznam)

Ve filmu tvůrci poprvé v rámci trilogie využívají funkci vypravěče, který diváky uvádí do každé nové scény.

A Very Potter Senior Year

A Very Potter Senior Year (2013) (divadelní záznam)

Oproti předchozím dvěma dílům trilogie byla přeobsazena představitelka Hermiony. Místo Bonnie Gruesen, která se z neuvedených důvodů odmítla zúčastnit,  tak nastoupila další členka souboru Meredith Stephien. Přeobsazení pak tvůrci muzikálu zahrnuli do děje jedné z úvodních scén muzikálu.

A Very Potter Senior Year

A Very Potter Senior Year (2013) (divadelní záznam)

Jako jediný díl trilogie byl A Very Potter Senior Year uveden na velké scéně, k čemuž patří i využití mikrofonů, jejichž užívání však bylo provázeno četnými technickými problémy.

Glee

Glee (2009) (seriál)

Ve 4. epizodě 3. série Blaine (Darren Criss) spolu s New Direction zazpívá píseň „Last Friday Night“, v originále od Katy Perry. Darren Criss spolu s Kevinem McHale, představitelem Artieho Abramse, v původním klipu Katy Perry „Last Friday Night“ hráli.

Kdo přežije - Panama

Kdo přežije - Panama (2006) (série)

Tina Scheer, členka kmene starších žen, se původně přihlásila do předchozí série Kdo přežije: Guatemala (od r. 2005), kam byla i vybrána. Těsně před odjezdem se jí však přihodila osobní tragédie, skrze kterou musela svůj odjezd zrušit. Tvůrci pořadu však přišli s velkorysou nabídkou. Tina dostala pozvánku do 12. série odehrávající se v Panamě, jakožto projevení soustrasti od štábu a navíc jako možnou terapii, kterou přijala.

Reklama