Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (3 020)

plakát

Manželé Stodolovi (2023) 

Oceňuji, že tvůrci netvořili na začátku žádné pozadí, které by bylo zdlouhavé a v případě tohoto bestiálního případu ani nechcete vědět, jací pachatelé jsou. Vrhneme se hned na vraždy a hned poznáme věrně zachycené chování hlavních postav. Jediny problém je v tom, že skutečný Stodola je ještě jednodušší a Stodolová v podaní Lucie Žáčkové je mnohem hezčí a sympatičtější, ne ten psychopat ze skutečnosti. Neni zo chyba herců, ale tim, že jsem predtim viděl dokumenty, tak mam trochu znalosti. Člověk, který ale nepamatuje co se tehdy dělo může být však překvapen.

plakát

Garfield ve filmu (2024) 

V rozpacích dávám 3*, Garfielda mám rád, ale to byl víceméně film, který by u dětí fungoval i bez těchto slavných postav. A to je jeho velká chyba, celé to vypadá, jako kdyby na existující scénář, který byl již hotový a byl plný klišé, naroubovali dodatečně tyto hrdiny, aby se to celé zaplatilo. Samotný Garfield tu nemá vůbec své rysy a sarkasmus, možná chvilku zpočátku. Ostatní postavy se také chovají jinak a zaporaci? Tuctový zvířecí gang, který můžeme vidět v jiných filmech o kreslených zvířatech. Deti to zabaví, vy to zvládnete, ale je to spotřební materiál.

plakát

Mutronics (1991) 

Video céčko podle mangy s Lukem Skywalkerem? Potvůrky vypadají jak z Power rangers a také jsou tam úsměvné. Ale jinak je to nudná blbinka.

plakát

Uvězněni v čase (2007) 

Dlouho velmi zajímavá věc, které však dojde časem dech a rozuzlí se až banálně jednoduše...

plakát

Vlak hrůzy (1980) 

Na tenhle film jsem se hodně těšil, ale prvních 40 se neděje vůbec nic a samotné postavy jsou svým chováním nesympatické. Jamie Lee Curtis tentokrát nezopakovala úspěch své nejslavnější hororové role. Chová se tu hloupě. O tom kdo je vrah není třeba polemizovat a samotné zneškodnění je směšné.

plakát

Mrtví neumírají (1990) 

Elliot Gould pro mě zůstane výbornou postavou z Přátel, ale tohle si teda nezasloužil. Hodně trapný humor, který by ocenilo dětské publikum, ovšem morbidní a krvavé, čili pro děti to není.

plakát

Likvidátoři (2013) 

Likvidátoři mi velmi připomínali akční/postapo/sci-fi béčka z osmdesátek, ve kterých krotil padouchy Michael Paré. Udělalo mi to opravdu radost, atmosféra byla cool a tvůrce se nemuseli moc krotit, aby se film zaplatil. Vic takových filmů, u kterých se dá vypnout. Ps.Christian Pitre mi neda spát, škoda, že ze hrála v tak malo filmech. Pps. Chtel jsem kouknout i na další filmy tohoto režiséra, případně ho sledovat do budoucna, ale nemile me překvapilo, že není co sledovat. Ppps. Možná přijde i Terminátor...

plakát

Noční volání (2006) 

Robin Williams dával, pravděpodobně, rád šanci nezkušeným režisérům. Což by nebylo na škodu, pokud by scénář neposlal slibný námět do kopru. Mohlo tam být nějaké chytré, originální rozuzlení, ale misto toho získáme banální pointu a to ještě dlouho pred koncem.

plakát

Maturitní ples (2008) 

Ty vole, ze ja se tak týrám. Originál nemůžu s titulky sehnat, tak jsem prubnul remake. Takhle tuctově klišoidní film jsem už dlouho neviděl. Jen jsem vyhlížel v titulcích Alan Smisíka..

plakát

Kočičí lidé (1982) 

Velmi chatrně vystavěné vysvětlení proměny, které nedává smysl. V devadesátých letech to byl na Nově velký hit, ale ja se na to jako kluk nesměl dívat. Teď jsem to dohnal a není o co stát. Nastassja je tu opravdu kost, ale to nezachrání mé pocity z filmu.