Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Biografie (3)

Vratislav Blažek (scenárista / herec / spisovatel)

02.07.2014

Vratislav Blažek se narodil 31. srpna 1925 v Náchodě. Absolvoval náchodské gymnázium a od roku 1945 začal studovat malbu. Při studiu si přivydělával psaním do několika satirických časopisů. V této době začala jeho autorská spolupráce s Divadlem satiry. V padesátých a šedesátých letech dvacátého století se stal díky hrám Třetí… (více)

Andrew V. McLaglen (režisér / producent / herec)

30.06.2014

Andrew V. McLaglen se narodil v roce 1920 v Londýně. Jeho otcem byl slavný herec Victor McLangen, který získal v roce 1935 Oscara v kategorii nejlepší herec ve filmu Johna Forda Informátor. Mimochodem tento film získal Oscarů vícero – za hudbu, scénář, režii... Je tedy vcelku jasné, po kom zdědil Andrew McLangen umělecký talent… (více)

Sondra Locke (herečka / režisérka / scenáristka)

03.08.2010

Sondra Locke, celým jménem Sondra Locke Anderson, se narodila v roce 1944 v Shelbyville ve státě Tennessee. Některé prameny ovšem uvádí nesprávně rok jejího narození 1947. Její otec Raymond Smith pracoval v armádě, matka Pauline Bayne Locke v továrně. Rodiče se rozvedli ještě před jejím narozením a matka se hned vdala za… (více)

Reklama