Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (17)

plakát

Na obhlídce (2011) 

Dvanáct minut stupňovaného napětí, kdy však člověka napadají jen béčkové možnosti zakončení... Vyvrcholeného nad všechna očekávání! Perfektní. Krátkometráž podle mého gusta.

plakát

Kafe a cigára (2003) 

Jestli jste někdy inklinovali k zakázanému ovoci, po shlédnutí začnete zcela určitě kouřit a pít kávu (a pokud tak již činíte, zaručuji přinejmenším šílenou chuť na zmíněné artikly). Geniální film, ale za 4, protože se to projeví až po chvíli sledování s pozdvihnutým obočím.

plakát

Babicovy dobroty (2008) (pořad) odpad!

Člověk, který navždy v mých očích poničil takové pěkné slovo "dobroty". Jelikož když tam patří losos, tak tam nechci dávat krabí tyčinky...

plakát

Tajemství (2006) 

Z mnoha amerických dokumentů jsem si všimla, že autoři (možná nevědomky) často jednají s divákem jako s lehce retardovanou osobou, které se vše musí zopakovat osmkrát, polopaticky a nejlíp nějak "barevně", aby jim u toho americký divák neusnul. Proto tenhle dokument může působit jako technicky kvalitní brainwash Horsta Fuchse - což je ovšem vážně škoda, protože říká zajímavé a důležité myšlenky. Člověk si to prostě musí zažít. A tím, že to zkusí, opravdu nic ztratit nemůže - tak proč ne?

plakát

Válkou se to vyřeší (2007) (TV film) 

Zajímavé myšlenky, ale jejich podání je naprostým fiaskem. Jednostranné, trapně hrající na city, vystříhané úryvky z projevů působí zmanipulovaně. Ač bych většinu názorů podpořila, tento dokument to vážně zpackal tím, jak se ani naoko nesnaží být objektivní. Velká škoda, leč... zamyšlení se vyhnout naštěstí nelze.

plakát

Cremaster 4 (1995) 

Rychle a levně projitří atmosféru při jakémkoli promítání - kdo se totiž nezačne smát, nepochybně aspiruje na hlavní roli v podobném filmu (seriózní tvář, zatímco po vás lezou varlata...). Art film dohnaný do extrému, ale proč ne. My méně artističtí se alespoň nasmějeme :).

plakát

Antikrist (2009) 

Neopakovatelný zážitek... Méně milosrdně řečeno: "už nikdy". Ovšem zatím nejlepší a (zvráceně) nejtypičtější Trier.

plakát

Banksy: Exit Through the Gift Shop (2010) 

Banksy to zamýšlel pojmout v duchu stále oblíbenějších "mokumentů" a opravdu - zadařilo se. Bohužel, pro mne mnohem zajímavější téma streetartu bylo odsunuto na pozadí kvůli nesympatickému frantíkovi, z něhož mi na konci filmu třeštila hlava a z jeho pseudo-umění se mi dělalo nevolno. Je to Mystifikace, je to Fascinující svět, ale více hvězd by to ode mne dostalo jen v případě, že by mě vymývání mozku fyzicky nebolelo a více prostoru dostaly kousky typu telefonní budka (ale podobných filmů klidně víc!).

plakát

Prvek zločinu (1984) 

Nehodnotitelné bez nejméně dvou shlédnutí, ovšem nemožné nalézt chuť a odvahu si opět dobrovolně ubrat dvě hodiny života. Vrátím se k tomu po Epidemii a Evropě, do té doby budiž má objektivnost na odpočinku.

plakát

Mezi zdmi (2008) 

Naprosto úděsná kamera. Snahu o autentičnost obsazením učitelů a žáků nelze ocenit, jelikož "herecké" výkony byly tragické a protivné. Navíc jsem ve filmu nepostřehla ani jakoukoli dějovou linii a autor jako by kolísal v rozhodnutí se, jestli se uchýlit k tzv. zástupovému dramatu nebo bude-li hrát prim pan učitel. S hodnocením níž nejdu jen proto, že se mi líbí (matně prosvítající) hlavní myšlenka filmu o problémech - nejen francouzského - školství a jejich obtížném řešení. Škoda, že režiséři tuto myšlenku pojali a přednesli tím nejhorším možným způsobem.