Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (14)

plakát

Batman a Robin (1997) odpad!

Komedie a neumýslná naprostá parodie. Vlastně skoro urážká kultovního Batmana - komixem počínaje a nejlepším filmovým ztvárněním od Timma Burtona konče. Navíc první záporák, který se na konci po své porážce rozhodne se slzami v očích opět konat dobro.

plakát

Noc patří nám (2007) 

Nejlepší část filmu? Začátek..za skvělého songu Heart of glass od Blondie vystupuje Joaquin Phoenix ze stínu a pomalu se blíží ke krásce Evě Mendes. Vše pěkně zpomaleně. Stačí jen vychutnávat jeho, ji a hudbu. Bohužel na hodně dlouho dopředu to je to poslední opravdu zajímavé. Děj se líně vleče a zpustlý, věčně sjetý BoB (Joaquin Phoenix) odmítá spolupráci se svým otcem a bratrem, jež se jakožto zástupci zákona rozhodli učinit přítrž obchodu s drogami. Teprve po vraždě otce hlavním drogovým záporákem (při až nečekaně dobře natočené automobilové honičce) Bob vstupuje do řad policie, aby společně se svým bratrem dostal celý drogový gang. To už se nám ale skoro blíží konec a krom zmíněné honičky a odhalení jednoho drogového doupěte se nic nestalo. Konec je již samozřejmě v režii spravedlnost a na řadu přichází potrestání vraha otce obou bratrů a Bob má dvě možnost: poslat mizeru za mříže nebo vzít spravedlnost do vlastních rukou. Jakou možnost asi zvolí? To už si domyslíte. Bohužel ani charismatický Joaquin Phoenix tomuto filmu moc nepomohl, svou roli však hraje výtečně.

plakát

Potomci lidí (2006) 

Střízlivý nenucený snímek, jednoduchost a vynalézavost ve struktuře prostředí scén, v kostýmech. Celý film více posouvá do potenciální reality a možné budoucnosti.

plakát

Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (2005) 

Levné a jednoduché kostýmy, masky jak z nějakého postaršího béčkového hororu. Vleklý, nezáživný děj a počítačově implantovaný živý mluvící lev. Pro děti možná, ale i dítě si uvědomí, že když někoho bodnete mečem, musí téci krev. Tady neteče.

plakát

Denní hlídka (2006) 

Naprostý úlet, pokud se v kině pohodlně usadíte do křesla a film vysledujete celý bez jediné chvilky na oddech, stojí to zato. Celá řada bizarních výjevů vuzálně (na Rusko) jedinečně zpracovaná včetně hrozící apokalypsy, kdy velká část moskvy podléhá drtivé síle letícího míčku na gumičce :)

plakát

Experiment (2001) 

Většina filmu je roztahaná a nezajímavá. Napětí ztoupá jen ve chvíli, když přihází na řadu šikana vězňů. Teprve posledních 20 minut, kdy se zorganizuje útěk z výzkumného zařízení a část vyšinutých dozorců začně utečence honit, začíná se už něco zajímavého dít. Moritz Bleibtreu měl nyní o trochu náročnější roly, než např. ve filmu Lola běží o život, ale stejně bych se radši podíval znovu na Lolu, než na tuto většinovou nudu zakončenou ufuněnou honičku, pár zraněnými a trochu krve.

plakát

Nejkrásnější věk (1968) 

Krásné a jednoduché + Vladimír Šmeral, skvělý herec české nové vlny, nádehrně zapadl mezi převahu neherců.

plakát

Já, legenda (2007) 

Bude to chtít ještě trochu tréningu, než se Francis Lawrence zařadí do úspěšnější tvůrčí sféry. Oproti jeho prvotině Constantine docela nepříjemný poklesek a nevím jestli bude zdaleka poslední. Tak či tak by bylo dobré se do budoucna vyvarovat takovému filmařskému oříšku, jako je více méně one man show by Will Smith. Někde jsem podobnou nudu viděl.. a teď nemám na mysli zombie psi nebo samotné rychle utíkající zombieky, co lační po krvi(!) nebo UV reflektory způsobující muka tzv. nočním stvůrám. Tenhle film Willovi nebyl zrovna šitý na míru, ač se chvílemi opravdu snaží (a já mu to věřím), za konečný výsledek stejně nemůže. Výjev celé apokalypsy též nepůsobí natolik věrohodně, aby pokryl globální katastrofu, která je opakovaně a důrazně popisována..milióny mrtvých spousta, em.. nočních stvůr v čele s nejvíc uřvaným vůdcem (asi), vegetací přeplněný New York a až přehnaně divoce pobíhající zvěř, kterou hlavní postava sem tam zkusí neúspěšně ulovit. Nakonec přijde lék a alternativní happy end, který divák čeká delší dobu, už jen když se podívá na vyřízeného Dr. Nevilla, který ještě přijde o svého přítele – psa. Will Smith kvalitu svých filmů střídá Nutno ještě jednou dodat, že ne vždy jeho vinou. Budu tedy čekat, až se zase objeví něco hlubšího a inteligentnější nebo třeba jen prostě komediálně laděného. Díky za Muže v černém, Legendu o slavném návratu, třeba i za Já, robot..ale tohle se skousnout moc nedá.

plakát

Pan Včelka (2007) 

Podprůměrný animáč, s průměrnou grafikou. Zápletka zprvu vypadá docela slibně, ale končí zdlouhavou, místy teatrální a nudnou nápravou včelí velké chyby. Nechci zbytečně hanit, pro děti a nenáročné diváky na odpočinku určitě fajn film.

plakát

Beowulf (2007) 

Z vizuálního hlediska menší, chvílemi docela příjemný pokrok oproti Polárnímu expresu. A ačkoliv tváře postav opravdu často postrádají výraz člověka se zájmem o víc než vlastní nos a koně místo majestátného cvalu běhají jako krysy v Ratatoulli, ve vybraných scénách je hranice mezi realitou a animací velmi tenká. A teď nemluvím jen o plných rtech Angeliny Jolie. Jenže právě ony krátkodobé úlety do skoro reality: vychlastaný, zvrásněný, seschlý obličej Antony Hopkinse, probarvený západ slunce či do posledního chlupu vypracovaná postava Beowulfa, z tohoto filmu neudělá nic, než lehce nadprůměrný, skoro dvouhodinový spot na to, co všechno dnes za člověka udělá počítač. Možná snad razantní sestřih do několikaminutového zábaního či akčního krátkého filmu . Pixar takových kravinek dělá víc než dost a stále je to sranda. Snad aspoň verze pro Imax přinese jiný úhel pohledu, který by mě sice docela zajímal, ale už jen zadarmo.