Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (9)

plakát

Lovci kůží (2003) odpad!

Vzkaz pro polské tvůrce, " Tohle už nám sem prosím neposílejte. Děkujem." Jedním slovem katastrofa, a to úplně ve všem.

plakát

Robinsonka (1974) 

Původně jsem čekal, že to bude film v podstatě o ničem. Už jenom z toho důvodu, že předlohou je román Marie Majerové jsem čekal trošku politický odstín. Byl jsem ovšem mile překvapen. Střídání reality a fikce z kniky Robinson Crusoe se mi opravdu zamlouvala. Přesvědčivou roli podala mladičká Miroslava šafránková a ač ve vedlejší roli Vladimír Dlouhý. Už tenkrát bylo vidět, že z něj bude super herec.

plakát

2Bobule (2009) 

Původně jsem tento film ani nechtěl hodnotit, natož na něj psát komentář. Ale po přečtení jistého komentáře jsem změnil názor. Dle tohoto komentáře, je ten, kdo tento film ohodnotí špatně a dovolí si ho zařadit třeba do kategorie odpad, je idiot, který schazuje český film. Vůbec neřeším otázku, že film režiroval někdo jiný, než první bobule, či jestli tam hrál ten, či onen herec. Já hodnotím film podle toho, jestli se mi líbil či ne. A tento film je tak slabý, ba velice špatný, že těch 10 procent dávám jenom proto, že se povedli aspoň hezké letecké záběry moravské krajiny plné vinic. V tomto případě jsem dle tohoto komentáře idiot a vůbec se za to nestidím. Protože tohle je opravdu špatný film, kdy dialogy herců jsou občas na úrovni žáků páté třídy. A takový scénář vyplodím za půl hodiny při návratu z restauračního zařízení v ranních hodinách. Jsem patriot českého filmu, protože český film preferuji a miluji. Ale co je moc, toho je příliš.

plakát

Causa Králík (1979) 

Typická oddychová komedie na nedělní dopoledne. Skvělý Miloš Kopecký a taktéž Jaroslav Satoranský jako synovec babičky Márové.

plakát

Kráska a netvor 1950 (2010) (TV film) 

Napínavý příběh z pohnuté doby, který občas připomínal horor. Töpfer si zde výborně střihl ukázkového záporáka.

plakát

Víkend bez rodičů (1981) 

Jedním slovem slabota. Hlavní hrdina v podány Vašinky mi tam vůbec nepasuje. Hraje sice mladého šviháka, ale vypadá zde tak na čtyřicítku. A hlavně se divím, že jeho postava ve filmu dostala do huby pouze jednou, protože tam byl zralej na výprask každých pět minut. Dvě hvězdy za Menšíka.

plakát

Červené víno (1976) (TV film) 

Příjemné překvapení. Slovenské filmy jsem nikdy moc nebral, ale tohle se opravdu vrchovatou měrou podařilo. Od začátku až do konce jsem se opravdu nenudil a tato podívaná stála za to. Všem vřele doporučuji.

plakát

Škola otců (1957) 

Film stojící na výkonu pana Högera. Byl jsem překvapen tím, jak se pan učitel v těchto letech stavěl za děti, které nebyly třeba členy pionýrské organizace, kdy tímto šel vyloženě proti proudu této doby. Ještě větší překvapení bylo, že za pana učitele se postavil i okresní šéf partaje v podání Vladímíra Hlavatého, což ovšem nutno brát jako menší agitku strany.

plakát

Pařba ve Vegas (2009) 

V hodnocení této komedie se bohužel musím přiklonit k té menšině zde, které se toto dílko nelíbilo. Když člověk zjistí, že po 96 minutách filmu se zasmál asi dvakrát, tak to je dle mého vkusu na komedii dost málo. A proto 40 %.