Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Animovaná legenda, jež minimálně posledních pět let evidentně začíná lehce ztrácet dech. Nicméně stále jde o jednoznačný a snad vyjma Futuramy, nedostižný ideál animované tvorby pro dospělé ..

Přátelé

Přátelé (1994)

Tahle partička byla vždycky fajn. Člověk ne vždy se úplně řezal smíchy, ale téměř z žádné epizody nemohl odcházet zklamaný. Každá z hlavních postav měla něco do sebe. Novodobější kopie jako HIMYM a další, byť jsou také vtipné, již takových kvalit nedosahují.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Odpouštím pár slabších epizod v prospěch velké spousty těch legendárních. Výborné hlášky, Výborný A,J.R. i další. Správně poťouchlé, ale zároveň inteligentní a pro znalce scifi ještě o to pikantnější.

Haló, haló!

Haló, haló! (1982)

Jednoho času jsem si dával vždy jeden díl před spaním. Po shlédnutí posledního dílu jsem měl slzy na krajíčku a říkal jsem si - "co sakra budu dělat zítra večer??!!" "Hrdina" René se dostane svým humorem (a šarmem samozřejmě :) ) rychle divákovi pod kůži. Seriálu neubývá na kvalitě ani podstata neustále opakovaných vtipů, u kterých však neplatí pravidlo, že by již nebyly vtipnými. Naopak jsem na notorické hlášky již dopředu čekal a cítil bych se ochuzen, nedostat další jejich další pravidelný nášup. Celkově zde je spousta zajímavých postav, což není v každém seriálu taky až tak obvyklé, a to jak z řad frantíků, anglánů, nácků či fešných italů. Ach Renéé...chceš zazpívat? Dávám Ti plný počet. Těch 85 společných nocí stálo rozhodně za to.

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Určitě nejlepší válečný seriál a dost možná mne nenapadá ani celovečerák, který by dokázal natolik oslovit. Velmi si cením různorodosti vedlejších témat a příběhů v jednotlivých dílech. Vždy nejde jen o akci a tím to je posunuto o level výš, nad veškerou konkurencí v tomto žánru.

Mr. Bean

Mr. Bean (1990)

Co na plat, pan Fazolka je prostě vtipný a vtipným zůstane. Vzpomínám si jak jsem jej jako dítě považoval o Silvestru v TV jako naprostou svátost a odměnu za celý rok a vždy trnul hrůzou, aby po další a další epizodce nešly dolů titulky a mne tam nepustili zase toho Mrazíka. Nemyslím si, že by tohoto němého panáčka mohl někdo v grotesce v budoucnu ohrozit.

Pán času

Pán času (2005)

Továrna na nápady. Seriál jsem si hodně oblíbil. Tennant jednoznačně nejlepší z doktorů. Hodně oceňuji odvahu a originalitu většiny dílů a obzvláště hrátky s časem a návštěvu historických míst a postav povětšinou britské historie. Jednu hvězdu však musím strhnout za nevyváženost epizod. Někdy opravdu autoři dosti ulítli či nudili, ale jinak bezva scifi osvěžení.

Hrdinové

Hrdinové (2006)

1. série byla bomba a návyková droga v jednom. Ty další už kvalitou zaostávaly a v druhé půlce již docházelo k nelogickým událostem, jež popíraly dosavadní vývoj příběhu. Přesto považuji Hrdiny za skvělý seriál, ke kterému se v budoucnu určitě rád vrátím. Co do kvality jsou jiné seriály určitě lepší, ale řadím jej mezi mé nejoblíbenější. A teď už hurá na roztleskávačku!

Jistě, pane ministře

Jistě, pane ministře (1980)

Vybroušený diamant suchého britského humoru. Prakticky zde není slabé epizody. Nejvíce si na seriálu cením, že je naprosto aktuální i po třech dekádách a lze očekávat, že podobně aktuální bude i nadále.

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

1. série vyjma posledního dílu naprosto skvělá, přeživší zde jsou ještě hodně zranitelní bez známek akčnohrdinství jako v dalších řadách 2. série se mi v první půli líbila možná ještě více než ta první, zhruba od půlky začal děj poměrně stagnovat, což vynahradilo nakonec velké finále série 3. série příhody z vězení i z Woodburry byly fajn, ale už to nemělo takové napětí jako předchozí série. Zajímavá postava Guvernéra, nicméně velké překvapení z konce série, ve které nedošlo k tomu, k čemu celý děj směřoval 4. série přijde mi že seriál začíná trochu ztrácet dech, snad jediné pozitivní, byť značně depresivní byla nákaza, to byl příjemně nepříjemný televizní zážitek. Návrat jedné postavy z předchozí série se podle mého názoru nevyvedl, nudil a nakonec skončil tak nějak obyčejně. I druhá půlka série mi přišla taková roztahaná a zcela zde absentoval nějaký konkrétní hlavní příběh. Poslední díl však dobře navnadil na pátou sérii, kdy věřím, že nové zápletky bude náležitě využito, neb potenciál tam je. Celkově hodně nadprůměrný seriál, který si nebere žádné servítky (běžné brutální úmrtí dětí, spousty exploatačních scén, etc). Nejvíce kvituji výběr herců, který se až na několik málo výjimek opravdu povedl. Také chválím za méně akce ve prospěch psychologie. Jen bych ubral z často dokola se opakujících morálních dilemat hlavních postav, kdy alespoň je zde vidět určitý posun od dobra ke zlu, který by v dané situace byl zjevně ve skutečnosti nevyhnutelným procesem. Jinak seriál je samozřejmě mistrovským dílem co se týká masek, kdy opravdu klobouk dolů kolik prostetik muselo být spotřebováno na několik desítek hodin prostoru. Navíc většina masek skutečně funguje a pokud nestraší, tak jistě alespoň vyvolává odpor v divákovi. Co se týká negativní stránky seriálu, tak je zajímavé, že se zde vyskytuje celá řada protivných postav, a to především ženského pohlaví (samozřejmě jde o subjektivní pohled). Snad vyjma Maggie a Michonne bych se bez všech obešel a dopřál jim krutou smrt :) Obzvláště protivné mi přišly Lori a Andrea, které mne dokázaly nejednou vytáčet - což ovšem mohl být záměr tvůrců (nevím). Rozhodně nelituji stráveného času sledováním tohoto díla a docela přemýšlím nad přečtením původního komiksu. Palec nahoru.