Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (17)

plakát

Život Adèle (2013) 

"Kunda sem, kunda tam" - Miloš Zeman ( ͡° ͜ʖ ͡°)

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Horší než Dark knight (to se dalo očekávat), nicméně i tak to hravě předčí drtivou většinu dnešní hollywoodské produkce. Škoda pár děr v logice, nejasné motivaci některých postav a pár vskutku klišoidních scén. Hodnocení mezi 4 - 5 hvězdami.

plakát

Strašák (1973) 

Výjimečný film, opravdu zážitek. Ze strašáka nemají vrány strach, ale chechtají se mu.

plakát

Černá labuť (2010) 

Pokud jste ten typ člověka, který chodí tak 2x za rok na filmy do kina a velmi pečlivě si vybírá na co půjde, tak zaplacením vstupenky na Black Swan určitě neprohloupíte. Jedná se totiž o zcela mimořádný filmový zážitek, který vyznívá daleko více na plátně v kině než na monitoru doma na pc. Tady je opravdu škoda veškerých slov, zkrátka na film běžte do kina a nechte se unášet filmovým uměním geniálního režiséra dnešní doby Darrena Aronofskeho. Pro mě suverénně nejlepší snímek filmové sezóny 2010.

plakát

Krvavý diamant (2006) 

Po druhé projekci měním na 5*. Opravdu výborná záležitost a po Samurajovi druhý nejlepší Zwickův film. PS: Třeba si fakt lidi budou kupovat méně diamantových náhrdelníku, nebo aspoň budou přemýšlet o původu oněch drahých kamenů ( i když možná jsem moc naivní, who knows :D).

plakát

Než si pro nás přijde (2007) 

Two men show. Opravdu nemám slov. Podobný koncept jako u německého filmu Klepání na nebeskou bránu a stejně výborné.

plakát

Modrý samet (1986) 

Na Mullholand drive & Lost Highway to nemá, nicméně pro ty kdo s Lynchem ještě neměli čest, tak doporučuji začít právě s tímto filmem, jelikož je o poznání pochopitelnější než zmíněné dva kousky. PS: Denis Hooper a písnička Blue velvet vám z hlavy jen tak rychle nevyprchají...

plakát

Mezi řádky (2007) 

Freedom Writers mají podobný scénář jako Dangerous Minds s Michelle Pfeiffer, taky se celý film odehrává na střední škole, ve třídě "problémových" žáků do které přichází v tomto případě učitelka v podání Hilary Swank. Freedom writers jsou ale dle mého názoru daleko silnější a emocionálnější ve všech směrech. začátky jsou velice krušné, ale posléze si ke svým žákům cestu najde a dokáže v nich vzbudit zájem o vzdělávání se. Film ukazuje jak je profese učitele/ky nesmírně důležitá, jelikož pomáhá dětem/teenagerům utvářet si názory, pohled na svět a formuje jejich budoucí osobnost. Hilary Swank dokázala ve své třídě to, co by se dalo klidně nazvat jako "mission impossible", a to integrace rozdílných národností v oblasti rozdělené na gangy. Jí se to ale podařilo a dokázala u svých žáků vzbudit toleranci až přátelství ke druhým bez ohledu na barvu pleti či odlišné národnosti. Kvůli tomu jaké emoce u mě film vyvolal je to jasných 5/5.

plakát

Smrtící triky (1986) 

Některé triky byly opravdu zdařilé, nicméně po většinu času je film velmi průměrný s pomalým tempem. Jednou a dost

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Netradiční romantická komedie, i když dle mého tento film ani není tak romantická komedie jako spíš film o vztazích. Není to film ze kterého byste nadšeně skákali z křesla ale přesto má co nabídnout, tedy aspoň tak ho hodnotím po první projekci. Nicméně se jedná o snímek, který v záplavě dnešních pseudo-romantických-komedií by neměl zůstat bez povšimnutí nejen kvůli netradičnímu pojetí vyprávění.