Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (8)

Stíhači Red Tails

Stíhači Red Tails (2012)

Letci ze 332nd Fighter Group používali od svého založení letouny P-40 Warhawk, poté krátce používali letouny P-39 a P-47, až poté byli vybaveni slavnými stroji typu P-51 Mustang.

Stíhači Red Tails

Stíhači Red Tails (2012)

Přestože se ve filmu objevují pouze bombardéry B-17 Flying Fortress, které se zároveň staly nejznámějším americkým bombardérem té doby, páteř strategického letectva ve skutečnosti tvořily stroje B-24 Liberator.

Stíhači Red Tails

Stíhači Red Tails (2012)

Bombardéry se při náletech pohybovaly ve výškách, v níž panovaly teploty několika desítek stupňů pod nulou, přičemž jejich kabina nebyla nijak izolovaná. Proto například museli mít členové posádky takřka po celou dobu letu nasazené rukavice, aby jim holé ruce nepřimrzly ke kovovým částem letadla.

Test

Test (2003)

Při scéně na Farmě, v níž Colin Farrell společně s dalšími rekruty hraje karty, jednomu z nich, bývalému policistovi z Miami, říká Sonny Crockett. Colin Farrell si o tři roky později Sonny Crocketta zahrál ve filmu Miami Vice (2006).

Nepřemožitelný

Nepřemožitelný (2006)

Přestože Vince Papale byl na soupisce jako wide reciever, hrál téměř výhradně ve tzv. speciálních týmech. Za tři roky svého působení v Eagles tak zaznamenal pouze jedinou chycenou přihrávku se ziskem patnácti yardů.

Světová invaze

Světová invaze (2011)

Vrtulník se dvěma hlavními rotory, kterým se mariňáci přepravují na začátku filmu, je CH-46 Sea Knight. Vrtulník použitý později k evakuaci raněných je UH-1N Twin Huey.

Smrtonosná past 4.0

Smrtonosná past 4.0 (2007)

Stíhačka v závěru filmu je F-35B, vybavená systémem STOVL umožňujícím kolmý start a přistání. Systém je však využíván pouze k těmto úkonům a ne k boji, především proto, že má obrovskou spotřebu paliva, motory se velmi rychle zahřívají a s letounem se obtížně manévruje.

Nepřemožitelný

Nepřemožitelný (2006)

Vince Papale hrál americký fotbal na univerzitě a to jenom rok a měl za sebou jen krátké působení v konkurenční lize WFL. Na přípravném kempu pro hráče bez smlouvy však překvapivě uspěl. Následně hrál za Eagles celkem tři sezóny a v NFL nikdy nezaznamenal touchdown. Jeho kariéru pak v roce 1979 ukončilo zranění ramene.

Reklama