Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Dexter

Dexter (2006)

Nápad vytvořit seriál o psychopatovi, který má potřebu zabíjet, ale jako své oběti si vybírá jen jiné vrahy, je poměrně zajímavý a představa člověka beroucího spravedlnost do svých rukou ve snaze dostat ty, na něž policie nedosáhne, už sama o sobě naláká leckterého diváka. Děj má jiskru, je plný zvratů a nečekaných situací, a přestože to většinou u thrillerů není zvykem, narazíme občas i na prvky komediální. Postavy jsou propracované i z psychologického hlediska, velice zajímavé jsou pak myšlenkové pochody hlavního hrdiny, člověku občas až připadá, že spisovatel Jeff Lindsay, který napsal knížky, na jejichž motivy se seriál natáčí, je dost možná sám tak trochu psychopat. Dexter je silně, ale opravdu silně návykový seriál, jakmile vás vtáhne do děje, už nejste schopni dělat cokoliv jiného, než se dívat na obrazovku. Trochu mě mrzí, že tady na CSFD nemůže dát každý uživatel alespoň jednou šest hvězd, protože hodnotit Dextera pouze pěti mi připadá málo. Rozhodně se jedná o nejlepší seriál, jaký jsem kdy viděl.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Nejlepší fantasy seriál, jaký jsem kdy viděl. Jeho promyšlenost, dospělost a nečekané zvraty přibijí k obrazovce leckterého diváka a nutno dodat, že hřebíky, které Game of Thrones používá, jsou setsakra pevné. Musím říct, že druhá série pro mě byla trochu překvapením, protože se v ní objevily prvky, které jsem nečekal, ale na druhou stranu patří ke každému fantasy. Nicméně, druhá série oproti té první trochu polevila. Nikterak markantně, ale poznat to bylo. Rozhodně to však neznamená, že bych se netěšil na každý další díl. Zkrátka stále jeden z nejlepších seriálů.

Hranice nemožného

Hranice nemožného (2008)

Vždycky mě fascinovaly věci kolem vědy, jako alternativní reality, nadpřirozené schopnosti, nejrůznější vědecké vynálezy, atd. Seriál Fringe tohle všechno obsahuje. Řeší se v něm různé vědecké záhady a provádí se všelijaké pokusy. Zároveň je do toho všeho přimíchána psychologie postav - proč přemýšlí tak, jak přemýšlí a proč jsou takový, jací jsou - k tomu všemu má snad každá postava své tajemství, které se postupně odhaluje. V epizodách se také objevují komické situace díky šílenému vědci (v dobrém slova smyslu). Epizody na sebe také různým způsobem navazují - něco se zmíní v první sérii a najednou třeba ve třetí sérii si řeknete: "Aha, teď to všechno dává smysl." Prostě, Fringe má skvělý děj, napětí, atmosféru a taktéž velkou řádku tajemna. Co víc si od seriálu přát? :)

Spartakus

Spartakus (2010)

Když jsem se poprvé dozvěděl o tomto seriálu a v jeho popisu si přečetl, že se jedná o jakousi směsici Gladiátora a 300, okamžitě jsem ho chtěl vidět. Nicméně první dva díly mne zklamaly. Především nadměrné množství krve (tak nadměrné, že není možné, aby jí někdo tolik měl, a už vůbec ne, aby jí z člověka vyteklo tolik při jediném zranění), což mi celý zážitek poněkud zkazilo. Nicméně pak přišly další díly. Ubralo se krve, ze Spartaka se přestal dělat takový bijec a najednou vše začalo vypadat mnohem lépe, upřímně řečeno, seriál mě tak nadchnul, že jsem se posléze nemohl odtrhnout od obrazovky :) Na Spartakovi je jedna věc skutečně výjimečná, každý ví, jak to dopadne s hlavním hrdinou, to se ovšem nedá říct o všech ostatních postavách, které mohou kdykoliv zemřít. V seriálu narazíte na spoustu intrik i zápletek, navíc hrdinové nejsou statyčtí, jak tomu bývá v jiných seriálech, což je jedno skutečně velké plus. Co je ovšem mnohem zajímavější, je fakt, že kromě historické postavy Spartaka, se setkáváme i s jinými historicky podloženými postavami, dokonce i o věcech, které Spartakus v seriálu dělá, si můžete přečíst v učebnicích dějepisu. Druhá série pro mne byla trošku zklamáním, co se tytulního herce týče, protože Liam McIntyre mi prostě jako Spartacus moc nesedl, už jenom proto, že Andy Whitfield byl prostě lepší a jeho muskulatura vypadala mnohem lépe. Nicméně, když jsem se přes tento drobný nedostatek přenesl, bylo to super a ta epická závěrečná bitva? Zkrátka úchvatná. Kromě toho ten konec, kdy zemře tolik postav, o nichž jste se domnívali, že prostě nemůžou umřít? Pro mě jasných *****

Kravaťáci

Kravaťáci (2011)

To jsem si takhle jednou pustil televizi a co nevidím, seriál z právnickýho prostředí, u kterýho jsem si po dvaceti minutách řekl, že na tohle by mělo cenu se podívat. A ono to opravdu stálo za to. Nápad výborný, povedené obsazení (především Gabriel Macht) a velice zdařilé vykreslení postav. Nicméně druhá řada se mi zdála o něco horší než ta první, ale to už tak většinou u seriálů bývá, nicméně i tak moc podařený seriál.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Neznám sitcom, u kterého bych se víc bavil. Pravda, nejvíce zábavy jsem si užil u prvních sérií, nyní to už jsou jenom výjmečné světlé momenty, ale i tak to stojí za to a doufám, že se vtipnost vrátí na původní vysoce položenou laťku.

Star Wars: Klonové války

Star Wars: Klonové války (2008)

Hvězdné války jsem měl vždycky rád a je úplně jedno, jestli jsou hrané nebo animované. Cokoliv se nějak týká tohoto tématu si většinou velice rychle oblíbím, což platí i o tomhle seriálu. Neříkám, že je to nějak úžasné, ale úplně špatné to není. A navíc, jsou to Star Wars :).

Chuck

Chuck (2007)

První série - dokonalá, to samé druhá série. Třetí už byla o něco horší, ale stále víc než dobrá a čtvrtá? Čtvrtá série mohla být výborná, kdyby scénáristi trochu dotáhli do konce epizodu, kdy Chuck mohl ztratit celou svoji identitu. Škoda. Co se páté série týče, no, scénáristé ztratili dech, konec konců, už nebylo odkud brát a moje hodnocení páté série kleslo na pouhé dvě hvězdičky, ale závěrečné tři díly byly vynikající, a já pod návalem emocí musím přidat jednu hvězdičku. Nicméně jsem asi ještě nazažil seriál, kdy bych se tolik vžil do hlavního hrdiny a kdy bych si víc přál být na jeho místě, konec konců, kdo by se nechtěl přes noc stát z prachobyčejného člověka superagentem, do něhož se zamiluje tajná agentka Sarah Walkerová v podání Yvonne Strahovski, s níž se vydává na dobrodružné špiónské mise? No, prostě během maratonu sledování Chucka, kdy jsem během několika dní viděl prozatím všechny série, jsem se skvěle bavil, nemohl jsem se vynadívat na Yvonne Strahovski, napětím jsem si v některých chvílích kousal nehty nebo mi z akčních scén vystoupal tep na poměrně vysokou úroveň, v jiných momentech jsem se z plna hrdla zasmál a jindy jsem měl skoro slzy na krajíčku, když došlo na romantické scény =D. Je to až neuvěřitelné, jak dobře jsou skloubeny dohromady všechny tyto žánry do jednoho celku, což z Chucka dělá velice univerzální seriál, v němž si každý najde něco svého. A ještě na závěr, podle mě se jedná o nejlepší herecký výkona Adama Baldwina, který ztvárnil Johna Casyho. Nyní úplně na konec, po shlédnutí i páté série. Bylo mi ctí, Chucku, děkuji ti za všechny ty úžasné chvíle, které jsem při tvém sledování prožil. Mrzí mě, že to všechno skončilo, ale natahovat něco pořád do nekonečna není zrovna to pravé ořechové. Takže zbohem, Chucku, dávám ti čtyři, podle mně zcela zasloužené, hvězdičky.

Dr. House

Dr. House (2004)

Nevím, jestli bych chtěl být léčen doktorem Housem, ale rád se na něj dívám. Neuvěřitelně jsem si oblíbil jeho humor, který však častokrát vyzní do prázdna kvůli špatným titulkům nebo podobně hloupému dabingu, který ovšem nezní špatně, což je asi to jediné pozitivní. Musím ale i trochu kritizovat. První dvě série, a to především ta první, se příliš nepovedly. Byly celkem monotónní a já se občas nudil. Naštěstí se to v nadcházejících sériích zlepšilo. Přibylo humoru i sarkazmu. Nakonec bych jen dodal, že House je prostě jiný než ostatní seriály, ale bohužel čím víc je sérií, tím víc je to stejné - případy probíhají podle totožného scénáře a jediné, co tam člověka doopravdy zajímá je děj mimo jednotlivé případy, jehož je tam ale poskrovnu.