Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (28)

plakát

Spectre (2015) 

Nejhorší Bond, kterého jsem viděl. Začátek vypadá velmi nadějně, ale postupem času je film nudnější a nudnější. O to víc mě fascinuje, že je vše roztaháno do 150 minut. Jedna hvězda je za zvuk, druhá za výkony herců, a půlka hvězdy je za vizuál. 2,5/5

plakát

Most špiónů (2015) 

Pro mě velké zklamání. Žádné špionážní veledílo. Prostě zfilmovaná storka z reálného života tak, aby byla srozumitelná a zkousnutelná pro všechny. Navíc konec byl předvídatelný už od začátku.

plakát

Český žurnál - Matrix AB (2015) (epizoda) 

Kdo politiku sleduje, nic nového se nedozví. Rozhodně tim ale nechci říct, že jsem se nudil. Pozorovat Babiše je skutečně zábava. Navíc vzhledem k formátu pořadu šlo asi těžko natočit víc. Chybí mi však notná dávka objektivity (A to fakt nejsem fanda Babiše).

plakát

Zmizelá (2014) 

Nemohu dát více než 70% filmu, jehož zlomový moment by neobstál ani mezi čtenáři bulvárního deníku. Zjednodušeně řečeno: Psychicky nemocná Amy se rozhodne potrestat svého manžela tím, že se zabije. Všechno ale naplánuje tak, aby manželovi Nickovi její smrt přišili jako vraždu. Po menší a celkem naivní zápletce (ukradené peníze, další psychopat v akci, který ale od Amy dostane sekáčkem do krku a vystoupení Nicka v TV show) se všechno změní. Amy sehraje komedii a vrací se zpět do svého domova. A světe div se, Nick s ní zůstane.Vlastně ani nevím, jestli jsem se díval na drama nebo na bulvární scifi. Nelituji, že jsem se koukal, ale film si znovu rozhodně nepustím.

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

Bohužel, když od poloviny filmu víte, jak skončí, a ještě vás v tom dvě scény nezapomenou utvrdit (přiznání filmové přítelkyně Jima Sturgesse a "náhodná" rvačka na ulici), tak se jen těžko zbavíte dojmu, že všechno, co dokoukáte, je jen omáčka. Pro romantické duše možná lepší než La Grande Bellezza, jak jsem četl níže, pro mě o dva levely níž.

plakát

Don Jon (2013) 

Trefa. Tenhle film na trhu prostě chyběl - nebo alespoň já jsem se s ním nesetkal. Bavil jsem se od začátku do konce, v podstatě je to takovej Sex ve městě, ale v pánský verzi. Běžně bych dal 3,5*, ale vzhledem k tomu, že jsem se v Don Jonovi celkem našel, nemůžu jinak než 4,5*. Parádní režisérský debut.

plakát

Sinister (2012) 

Soudě podle zdejších komentářů jsem očekával trhák. Bohužel - marně. Celý děj je postaven na promítačce a pár filmech s vraždami, které běží stále dokola. Ach bože, koncept ohranější než Karel Gott a Český slavík. Změna přijde až konci, kdy se objeví snímky s extended cut. Mezitím se Ethan párkrát napije whiskey, jednou sletí z půdy a na konci chytne jednu sekerou. Jo a párkrát vás nezapomene "postrašit" bubák. Jen jsem se utvrdil v tom, že horory jsou z 99% ztrátou času.

plakát

Slova (2012) 

Možná je to poměrně kýčovitě natočené, jak tu někteří píšou, ale svoji hloubku to bezesporu má. Jen ji musí člověk vidět a umět to navzdory onomu kýči přiznat. Není to film, který by mě dějově posadil na zadek, ale určitě mě donutil přemýšlet o barevnosti života. A to se počítá.

plakát

Severozápad (2013) 

Když jsi ve hře, špatně se z ní odchází. Ještě horší ale je, když změníš gang. A přesně tohle Casper, ztracený mladík, který krade kvůli obživě rodiny, udělá. V nový partě ke všemu začne prodávat koks, do čehož zaplete i svýho mladšího bráchu. Ten v momentě, kdy začne létat olovo, projeví daleko větší kuráž a dvakrát zmačkne spoušťˇ. Casper s ním chce utéct pryč od všech problémů, nakonec to ale nezvládne ani on sám. Nebo ano? To už záleží na fantazii každýho diváka. Nečekejte geniální zápletku ani scénář, ale věrohodnej příběh z ulice.

plakát

Pád Bílého domu (2013) odpad!

Po 20ti minutach jsem radeji vypl. Absolutni kravovina hned od zacatku.