Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (3)

plakát

Sedm divů technické civilizace (2003) (seriál) 

Skvělý dokument, který poutavě přibližuje sedm technických divů světa. Nejedná se o tradiční dokument, ale o dokument hraný. Seriál nám přibližuje především inženýrské stavby (Brooklynský most, Panamský průplav, Hooverova přehrada a další). O kvalitě dokumnetu svědčí i to, že vyšel z produkce BBC.

plakát

Fargo (1996) 

William H. Macy v roli obchodníka s automobily chce získat nějaké peníze, protože se mu už nedaří vytvářet falešné úvěry. Jako nejjednoduší způsob mu přijde unést vlastní manželku a tím pádem vydírat svého tchána, který je velmi bohatý. Celý plán ale totálně selže a roztočí se tím velmi temný příběh, na jehož konci si nikdo k ničemu nepomůže a mnoho postav naživu nezůstane.

plakát

Mlýny (1994) (divadelní záznam) 

Divadelní hra odehrávájící se ve vojenském prostředí se přesně strefuje do absurdity komunistického chování a myšlení. Velice zábavnou a sledovatelnou formou nám divadlo Sklep servíruje příběh točící se okolo zastřeleného civilisty (záškodníka), což mělo za následek povýšení a uznání jednoho z příslušníků útvaru od velitelů. Autory dramatu jsou Václav Havel a Karel Brynda.