Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (20)

plakát

Jdi a dívej se (1985) 

Propagandistický blud. Film může popisovat reálné skutečnosti, ovšem naprosto nereálnou formou. Němci se tu chovají jako Rusové, Rusové mají typický ledový klid Němců. Všechno doprovází groteskní výrazy herců. Tohle opravdu není dobrý historický film. Válka na východě byla peklo, ovšem nevypadala takto.

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Jak dobré to mohlo být nebýt té klipovosti a nenosit to nálepku Artuše. Takhle je z toho jen efektní jednohubka, žádný kult. Hezky se na to kouká, soundtrack perfektní, herecké obsazení též. Zatím mi však nikdo nevyvrátil názor, že kvalitní fantasy stojí na příběhu a citlivosti jeho vyprávění, dále také na vztazích mezi postavami. To vše v Artušovi chybí. Styl Guy Ritchie mi seděl v UNCLEovi, zde mě spíš rušil. Ale scéna se slony nezapomenutelná :-)

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Je to mezi 4 a 5 hvězdami, ale za to Rko si to zaslouží podporu. Ta krvavost opravdu komiksům sluší a jen více takových filmů. Povedlo se herecké obsazení a tak třeba X-23 si krade diváky pro sebe. Wolvieho bylo akorát dost a upřímně doufám že ho tvůrci již nechají pod drnem, vesmír xmenů má zajímavější postavy k zfilmování. Celkově ten komornější scénář filmu prospěl a digibordel mi ani nechyběl. Deadpoolem a Loganem byl nastaven zajímavý směr dospělích komiksových kousků, já jen doufám, že se v tomto trendu bude pokračovat.

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Né moc výrazný pokles kvality od naprosto úžasné jedničky. Uvítal bych méně zběsilé akce a klidně ještě více těch vtipem sršících dialogů, ale i přesto tahle série je úplně něco jiného než zbytek a já ji naprosto žeru :-)

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Příspěvek obsahuje spoilery. Tady se zase běží na jistotu a mě už to nebaví. Je tu slepý ninja a vy víte že umře. Je tu jeho nabušený kámoš ochránce s brokovnicí a vy víte od začátku, že taky umře. Je tu i celkem zábavný robot, který světe div se vypadá zajímavě a originálně, využijeme jeho potenciálu do budoucna? Neee necháme ho taktéž pateticky zhebnout. Postavy jsou celkem zajímavé, jejich vztahy se mohou vyvíjet tak co s nimi uděláme? Ano všechny necháme zhebnout a ještě předtím je protáhneme všemi možnými filmovými klišé. Takže tu máme milence držící se za ručičku u jezera při východu slunce (rozuměj atomovce), drsňáka co před tím než padne na kolena zabije půlku nepřátelské armády, robota co zabije tu druhou a pak všichni hrdinně umírají a mě se chce blít. Neskutečně promrhaný potenciál celkem zajímavých postav. Příště bych se možná zamyslel nad jinými scénaristy, ono je to od Prciček nebo Stmívání ke Star Wars celkem daleko. Filmu nelze upřít pěkné akční scény a jak jsem již zmínil celkem zajímavé postavy. Zajímalo by mě jak by dopadl v rukách takového Jamese Gunna, škoda, nikdo nemá rád bezbřehý průměr, kterým tento film je. Ps. Nechápu co udělali s uniformami impéria ale vypadají jako by je šily z prostěradel maminky herců po večerech, achjoo.

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Hodně rozporuplné! Z filmu nemám úplně dobrý pocit, tahle legendární látka se dala zpracovat lépe. Warcraftu by slušela větší porce minut a kvalitní akce místo kvantity. Rasa orků i s její magií působí skvěle. Ork jedoucí na vlkovi je prostě boží podívaná, ale pak přicházejí lidé se svými papírovými mečíky a brněním z krabice od vloček. Tohle si prostě měli lépe pohlídat! Buť komplet CGI anebo výrazně zapracovat na fyzice. Uvítal bych Rkový rating, který by filmu udělal půlku práce. Překvapil mě špatný Fimmel, role hodného naivy mu prostě nesedí. Ovšem filmu jsem dal 4 hvězdy, proč? Tak hlavně je to príma zábava. Ač prázdnější a s výhradami, ale bavil jsem se obstojně. Hlavně se však povedlo přenést to kouzlo světa, kde se skvěle míchají rasy s osudovostí. Těším se na dvojku, osobně doufám, že by mohla být lehce osobnější, pomalejší a propracovanější ve všech ohledech, příště už by z toho totiž tímhle stylem mohla být slušná ostuda.

plakát

Nebezpečné vztahy (2016) (pořad) odpad!

Barrandov vlastně geniálně vytvořil nový žánr sadistické divadelní frašky a nyní ho vesele provozuje v několika obludných variantách. Především starší a jednodušší spoluobčané pak tento patvar konzumují se sebemrskačským potěšením a zápalem zkušeného znalce lidské psychiky. Ve skutečnosti by rozhodně mělo dojít k trestnímu stíhání za těžké ublížení na zdraví, zvláště pak mozkových buňek. Neuvěřitelný pokus o vložení zaujatého publika v tomto pořadu, aby si primát u televize připadal součástí tlupy, je už na hranici pokusu o genocidu mozkových buňek národa. Naštěstí však lidé, kteří toto sledují upřímně, nemají co ztratit. ¨ p.s. Kdyby se zavedlo TOP ten nejhorších pořadů, právě jsem našel svého krále!

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Jennifer Lawrence je totálně mimo, nevěřil jsem jí ani slovo. Dlouho jsem neviděl horší herecký výkon v tak nákladném filmu!

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část (2015) 

Jennifer Lawrence je totálně mimo, nevěřil jsem jí ani slovo. Dlouho jsem neviděl horší herecký výkon v tak nákladném filmu!

plakát

Hlas pro římského krále (2016) (TV film) odpad!

Scénář, potažmo obsazení naprostý hnus. Absolutní nehreci odříkávají fráze, kterým ani za mák nerozumí. Ochotnické divadlo z každé vesnice by to odehrálo lépe. Jelikož na scénáři a hercích stojí a padá každý film, zbytek netřeba hodnotit. Taková škoda potencionálně skvělé látky.