Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Recenze (942)

plakát

Jedlíci čokolády (2022) (divadelní záznam) 

Jiří Zapletal s Pavlou Tomicovou jako Róza s Ludvíkem byli skvělí. Nechápu, proč nemá pan Zapletal víc komediálních rolí i ve filmech. Mohu doporučit hru Velkou mořskou vílu, která navazuje na Jedlíky čokolády. V tomto případě je 2. díl lepší než 1.

plakát

Lidská tragikomedie (2016) (divadelní záznam) 

Zpočátku jsem sledovala jenom, abych zjistila jakou roli bude mít p. Kozub :) při 2. dějství mě začal zajímat děj víc a víc a v samotném závěru jsem si musela zrekapitulovat, co jsem to vlastně viděla. Geniální jak něco zpočátku tak nenápadného a jednoduchého může tak uvíznout v mysli. Překvapilo mě, že je hra tak stará a přesto aktuální a moderní.

plakát

Tajné hrátky (2013) 

Zbytečné, nudné... na film jsem se dívala jen kvůli obsazení.

plakát

Moje sestřenice Rachel (2017) 

Chybí mi tu lepší závěr příběhu. V závěru se dozvídáme, že nic nevíme. Otevřené konce fungují jen někdy a tento případ to není.

plakát

Faust (2018) (divadelní záznam) 

Příběh je všeobecně znám. A jediné co mi v něm vadilo byly mezihry, které byly vytrženy z kontextu hry.

plakát

Knižní klub zabijáků (2023) 

Tak se zase hezky uklidníme s těmi komenty... Každý hned na začátku věděl, kdo je vrah, že?

plakát

Transky, body, vteřiny (2020) (divadelní záznam) 

O Zdeně Koubkové jsem se dověděla poprvé z Kalendária a nemohla jsem uvěřit, že v ČR byl/a 1. transgender sportovec/kyně. Hra a celé obsazení, herecké výkony, pěkné kulisy, vás donutí přemýšlet. Zamyslet se nad tím, jakou krutost zažívají lidé, kteří jsou jakkoliv odlišující se od normálu popř. zda "vyspělé" civilizace vyspěly i k toleranci. Je těžké posoudit, do jaké míry je pro profisport důležitá anatomická fyziologie nad psychickým sebevnímáním. Jediné co mi na hře vadí je název, který evokuje spíš fotbalistu nebo hokejistu než běžce a zároveň ponižuje transgender. Proto se úvod může zdát poněkud zvláštní očekávání.

plakát

Racek (2021) (divadelní záznam) 

Nechci dávat přímo odpad! někoho tato hra jistě zaujme, ale můj žánr to rozhodně není. Vlastně nemohu říct, že by se mi kdy líbilo nějaké ruské dílo (krom pohádek).

plakát

Spalovač mrtvol (2017) (divadelní záznam) 

Porovnat mohu jen s filmovou předlohou a stejně jako film má i hra nudné zdlouhavé pasáže, které když vynecháte nic se nestane.