Reklama

Reklama

Moje sestřenice Rachel

  • Velká Británie My Cousin Rachel (více)
Trailer 2

Touha ovládá všechny smysly v temné a spletité romanci na motivy klasického románu Daphne du Maurier, ve které září držitelka OSCARA® Rachel Weisz*. V přesvědčení, že jeho tajemná a krásná sestřenice Rachel (Weisz) zavraždila muže, který ho vychoval, zosnuje mladý Angličan Philip (Sam Claflin) plán pomsty. Navzdory důkazům, které vinu Rachel potvrzují, se ale Philip do Rachel ve vizuálně úchvatném a napětím nabitém filmu vášnivě zamiluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (65)

3497299 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrná adaptace knižní předlohy - jeden z těch filmů, u nějž se jeho smysl nad rámec pouhé literární ilustrace hledá dost těžko. Pád z útesu ve filmu působí hodně vykonstruovaně a vzhledem k jeho ústřední roli konstrukce zápletky vyznívá trochu hloupě. V knižní předloze od Daphnie du Muriel se pád netýká útesu a vyústění má poněkud odlišné vyznění. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(4/10). Jelikož jsem četl původní předlohu pro tento film, tak musím konstatovat, že to byla fakt bída. Pořád jsem to srovnával s knihou a to byla asi ta chyba. Jako tak špatné to zase nebylo. Herecké výkony byly obstojné a kostýmy byly taky dobové. Ale kniha měla prostě všechno lepší - Vyústění, atmosféru i vyprávění. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Já vážně nechápu pro každý druhý film z UK musí být historické, romantické drama. Neříkám, že to neumí. Umí. Ale už je to celkem ohrané. Ovšem musím uznat, že tady je otravná zápletka naopak velmi příjemná a Rachel Weisz jistě ocenila, že ji všichni oslovovali jejím pravým jménem. Nicméně její herecké schopnosti zde mohla předvést trochu profesionálněji, přišlo mi to od ní takové odfláknuté. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Po Rebecce byla Rachel vrchol tvorby Daphne du Maurier. Uměla psát výrazné ženské postavy (někdo by mohl říct mrchy), naopak muži jsou v příběhu spíše loutky a nemají moc drajv. Takže Sam Claffin odehrál v podstatě dobře roli rozhořčeného mstitele, který zkrotne v beránka během chvilky. Po zbytek doby už jen bečí a koulí očima, na víc nemá právo. Zbytek si ukradla Rachel, které sluší dobové šaty, jízda na koni, příprava čaje, hmmm. Příběh se odehrává v autorčině milovaném Cornwallu, kde jej naštěstí i natočili a to je asi poslední klad, který dokážu z těch 106 minut vyždímat. Navzdory Rachel Weisz to nemělo dumaurierovskou náladu, možná její duch nebděl nad scénářem a málo chodil strašit producenty. Mimo to ten konec... měl být zkrátka absolutně jiný. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to dobre, kamera je skvelá a vo filme je pár skutočne kvalitných záberov, na ktoré sa skvele pozerá, no celý čas film zápasí s jedným vážnym problémom. Nakoľko nám hneď na úvod položí otázku, tak po celý zvyšok filmu na ňu iba hľadáme odpoveď. A film nás bude zamotávať, aby sa naša myseľ a dojmy neustále menili. A výsledne to potom spôsobí, že človek nesleduje film a nie je zvedavý čo sa bude diať, ale miesto toho iba premýšľa nad tým, čo je vlastne pravda. Herecké výkony sú okey a réžia filmu je dobrá, no v rámci príbehu a postáv to ponúka málo. Najmä z toho titulu, že to neustále niekam smeruje, no nevieme kam. Neustále sa niečo deje, no nerozumieme prečo. A jedinou odpoveďou je asi iba láska. Film je strašne ťažkopádny, monotónny a hlavne sa človek nevie naň poriadne sústrediť, keď viac rieši záhadu, ktorú nám predostiera. Pozerať sa to dá a vizuálne sú tam pekné momenty, no to je asi všetko, čo stojí za to. Plus teda výprava a hudba. Som rád, že som film videl, znovu by som sa k nemu nevrátil, ale na jedno pozretie to nie je zlé. Zvážte si a rozhodnite sa sami. Hodnotenie: C ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama