Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (19)

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Tak tohle bylo jedno velké zklamání. Dopředu si zakoupíte lístky do VIP zóny, k tomu si zaplatíte velký menu, plus jedny nachos navíc a těšíte se na pořádnej biják, kterej je tak dlouho v očekávání. Vzešlo z toho opravdu celých 125 minut naprosté nudy. Film byl i místy docela předvídatelný. Děj? No jediné co je možné trochu vyšvihnout, je představení divákovi, jak dokáže být revoluce a naděje v podvědomí lidí vrtkavá. Žádná akce, neustále se opakující rádoby emocionální scény a absolutní absence momentů, které by vás zvedly ze židle a snažily se změnit váš názor alespoň na okamžik. Nakonec jsem si právě nejvíce užil VIP sedačky, velký menu a ty nachos navíc. Zklamání.

plakát

Všechny cesty vedou do hrobu (2014) 

Málokdo v dnešní době dokáže natočit komedii, ve které je humor použit tak citlivě a trefně, že si divák musí dát během celého filmu pozor, aby si neporanil bránici. MacFarlane to ovšem umí bravůrně a dokázal to nejen v Méďovi, ale stejně tak i v tomhle bijáku. Opravdu skvěle na mě funguje kontrast drsného divokého západu a hlavního "vždynaštvaného" hrdiny, který by místo rvaček v salónu a přestřelek v roce 1882, bral všema deseti více klidné a intelektuální prostředí s plnohodnotnou lékařskou péčí v roce 2014. Film, který mi o pár let prodloužil život.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Nejlepší fantasy seriál, jaký jsem měl zatím tu čest zhlédnout. Navíc jsem tolik zvratů v jednom seriálu ještě neviděl. Ano, je to založeno na knižní předloze, nicméně herecké výkony (ještě slávou nezkažených herců) jsou vynikající, taktéž kostýmy, hudba a režie jednotlivých dílů. V každém díle je atmosféra tak hustá, že by se dala krájet a když si myslíte, že na toho a onoho co nevidět dojde, většinou se škaredě pletete. Každý díl je jak dávka toho nejlepšího kokainu, který vás nutí, si ihned po skončení šlehnout další díl. Již teď mám absťák a čekám na další dávku.

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Tak tahle partička vědátorů nemá jedinou chybku. Pro mě zatím bezpochyby nejlepší seriál všech dob. Postupem času se navíc stává stále více vyváženým a seriál už netáhne pouze Sheldon, ale začínají bodovat i všichni ostatní. Nezažil jsem, aby mě jediný díl nudil. Doporučuju všem! Bazinga!

plakát

Na vlásku (2010) 

Nejspíš nejlepší animovaná pohádka, jakou jsem viděl (i když na poměrně stejné úrovni je "Jak vycvičit draka"). Nádherné písničky, roztomilá princeznička, rebelský klaďas a výborní Maximus s Pascalem v podobě koně a chameleona v příběhu, který má hlavu a patu. Je třeba vyzdvihnout i český dabing, který vůbec nic nekazí, ba naopak. Celkově to dává dohromady perfektní pohádku.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Naprosto úžasný herecký výkon v podání Christopha Waltze, který ukázal, jak velkým hercem je. Leonardo DiCaprio pozadu také nezůstal. Klaďase umí zahrát kdekdo, ale kvalitního záporáka zvládnou pouze vyzrálí a zkušení herci, jakým DiCaprio již bezpochyby je. Film dále disponuje perfektním soundtrackem, scénářem, režií. Prostě tarantinovka, jak se sluší a patří. O vtipné momenty se senzačně stará doktor King Schultz, který zaručuje, že při absenci akčních scén se nudit nebudete. Zasloužených 5 hvězd.

plakát

Sin City - město hříchu (2005) 

Velká filmová jízda. Akce od začátku do konce, dobrá hudba, skvělé herecké výkony a hlavně precizně propracovaný scénář. Hltal jsem každou hlášku (některé jsou pro mě nesmrtelné). Prostě film, který neomrzí.

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

Já ani pořádně nevím, co o tomto filmu napsat. Zapustil do mě své hluboké kořeny a já o něm neustále přemýšlím. Velmi obecně řečeno, je tento film o člověku, který svým jednáním změní (nebo významně ovlivní) životy spousty lidí, které při svém putování potká. Jeho zarputilost při hledání toho, čemu my už pomalu ani nerozumíme a rozumět podle mě již nikdy nebudeme, je tak moc povznášející a hřejivá, že ve mě zanechala opravdu silné pocity. Svoboda.

plakát

Zkrocená hora (2005) 

Sám jsem byl vůči tomuto filmu dost skeptický když jsem se dozvěděl jeho náplň, a tak jsem jeho shlédnutí dlouho odkládal. Nicméně premiéru mám již za sebou a musím říct, že mne dostal. Nikdy bych nevěřil, že film o přátelství a lásce dvou mužů by se mi dokonce mohl líbit, ale je to tak. Tento snímek je opravdu plný silných okamžiků, které vás nutí k empatii i sympatii dvou hlavních hrdinů. Famózně zahrané hlavní role a skvělá hudba.

plakát

Mariňák (2005) 

Kdo čeká pořádnou akci, krev a utrhané končetiny, ten je vedle. Mariňák je především o tom, jak se vojáci vůbec psychicky vypořádávají se situacemi, které panují v armádě. Sam Mendes dokázal parádně ukázat kontrast mezi realitou na bojišti vnímanou vojáky, kteří se tam nacházejí a lidmi, kteří si myslí, že vědí, jak to tam chodí. Nikdo tam není takový hrdina, jak je popisují novináři, televize nebo internet, ale přesto hrdinové svým způsobem jsou všichni. Gyllenhaal pomalu, ale jistě putuje do mých top herců.