Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Poslední recenze (162)

plakát

Vražda na jachtě (2019) 

O vysoká hodnocení v recenzích tohohle díla asi opravdu nikomu nešlo. Je to prostě jen taková pohodová, nenáročná letní komedie s detektivní zápletkou. Pokud jde o tu komediální složku, tak se tu spíš střídá průměrno s podprůměrnem. Pokud jde o krimičást, tak je to taková Agatha Christie pro duševně slabší. Ale já jsem teda v průběhu děje neuhodnul, k čemu to celé směřuje a kdo teda na té jachtě vraždil, to se přiznám. Kromě komedie a krimi, které tedy nijak nezáří, je tu ale ještě ta pohodová část založená na Američany idylizované letní atmosféře Evropy - a aspoň té je tu dostatek. Celkově mě to nijak neurazilo, spíš přijemně překvapilo, protože jsem ze spojení Adama Sandlera a Jennifer Aniston čekal mnohem děsivější výplod, to se taky přiznám.

plakát

Policejní odznak (2002) (seriál) 

Fantastický seriál, který rozebírá policejní práci ze všech možných úhlů - z pohledu detektivů, obyčejných "pochůzkářů", speciálního zásahového týmu i z pohledu politikaření a byrokracie. V první řadě se všechno podřizuje ultimátní zábavnosti celého konceptu. To samozřejmě přináší nějaké vady na kráse. Postavy jsou trochu "gumové" a splachovací, využívané, jak je zrovna potřeba, aby se odehrával nějaký hukot. Celé prostředí je extrémně toxické. Téměř všechny hlavní charaktery v průběhu 7 řad nějakým způsobem interagují a během těchto interakcí dochází z velké části k nepříjemným konfliktům. Uzavírají se chatrné aliance, kdy postavy musí táhnout za jeden provaz, aby na sebe v další sérii začali útočit - každý samozřejmě z pozice své pravdy nebo za účelem ochrany vlastních zájmů. Tohle by dlouhodobě dokázal snášet jedině člověk s hroší kůží nebo psychopat. Když si ale odmyslíte tuhle určitou neuvěřitelnost, tak dostanete seriál, který je zábavný téměř (po odečtení teploušské gay zápletky a podobných zbytečností) od první do poslední minuty a zároveň staví diváka před určitá těžká morální dilemata, kdy jednu chvíli cítí sympatie k padouchům nebo zkorumpovaným poldům a v dalším okamžiku rozumí snaze těch skrz naskrz dobrých policajtů, právníků nebo lidí okolo dělat správně svou práci za každou cenu nebo jednat lidsky. Ale nikdy nic není zadarmo. Každý dobrý úmysl je zaplacen ústupkem a každá nepravost je připsána na účet, který dříve nebo později bude nutné zaplatit. A v seriálu často bohužel platí i nevinní... Divák se taky přistihne, že v průběhu sledování se mění jeho obliba jednotlivých charakterů, protože v určitý okamžik každý z nich provede čin, se kterým se nelze ztotožnit, zachová se někdy podle, jindy zbaběle, příliš úzkostlivě, násilně, zbytečně... aby o pár dílů později provedli něco čestného, úctyhodného nebo sympatického. Já za sebe můžu říci, že v určitý okamžik jsem alespoň krátkodobě neměl rád každou z hlavních postav, což je pro mě nejspíš něco nového. Nejoblíbenější postavou bych za sebe zvolil detektiva "Dutche" Wagenbacha, kdyby někoho zajímal můj názor do pomyslné ankety. Dál je dobré zmínit i to, že v určitých momentech je seriál opravdu vtipný a dá se u něj nahlas zasmát. Není to jen samý konflikt a brutalita. Až si skoro přejete, aby spolu postavy policistů začali trochu kamarádit, když je přece zřejmé, že všichni sledují stejný cíl, jen každý z nich k jeho dosažení používá jiné metody. Jenže jakákoliv idylka je tu pomíjivá. Přes některé věci se prostě přenést nejde a v 7. sérii už jde i veškerá legrace stranou a seriál vyvrcholí neuvěřitelně silným závěrem.

plakát

Babel (2006) 

Působivá režie. Ale scénář jakoby na objednávku: "Udělej to tak, ať je vidět, jak se osudy lidí na různejch místech světa můžou navzájem nečekaně ovlivňovat." A tak tu máme americký pár, který prochází manželskou krizí, jejímž řešením je zřejmě jedině exotická dovolená v nějaký muslimský prdeli. Jejich blonďatá modrooká děcka jsou ponechána napospas mexické čmoudce, která s nima lítá přes hranici tam a zpátky jako postižená. Do mixéru jsou dále vhozeni prostí pasáčci koz, jejichž koníčkem je nechtěný terorismus a jako bonus je tu nadržená hluchoněmá japonská teenagerka. Ne, nedělám si srandu. A ne, i přes tyhle bizarní ingredience to nakonec nebyl špatnej guláš.

Poslední hodnocení (952)

Sázka na nejistotu (2015)

05.06.2024

Vražda na jachtě (2019)

03.06.2024

Policejní odznak (2002) (seriál)

03.06.2024

Babel (2006)

29.05.2024

Kaštánek (2021) (seriál)

28.05.2024

Noční let (2005)

24.05.2024

Leo (2023)

22.05.2024

Na nože: Glass Onion (2022)

22.05.2024

Hrubý střih (2022)

17.05.2024

Reklama