Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (29)

plakát

Tohle je náš svět (2016) 

Film plný extrémů. Děti jsou úplně odříznuty od civilizace, nechodí do školy, ale jsou hrozně chytré a nacpané vědomostmi, jsou neuvěřitelně mrštné a fyzicky zdatné, ale neví nic o moderním světě. Otec je despotický a děti žijí tak, jak on chce. Líbí se mi, když se člověk snaží vymanit z konzumu a systémových dogmat, ale toto dílo je pohádka pro zabavení amerického publika. Tento film se snaží být tak moc jinaký až to bolí. Scénář místy nedává smysl. Nelíbilo a nedoporučuji.

plakát

Comeback (2008) (seriál) 

Dnes už kultovní seriál a malý zázrak televizní produkce.

plakát

Otec (2020) 

Zajímavě natočený film z pohledu nemocného člověka, který postupně přestane poznávat lidi, prostor, čas a nakonec ztrácí i svou vlastní identitu. Divák je ponořen do chaotického světa, ze kterého není úniku a jediná jistota, která zůstává je, že máte hodinky na ruce. Komorní drama s pár herci odehrávající se v několika místnostech přesně odráží krutou realitu toho, když se nemocný člověk vyžadující péči stane pro své okolí neúnosnou zátěží a sám se beznadějně ztrácí ve střepech své roztříštěné mysli. Nepřepálená stopáž, mistrně zahraná hlavní role A. Hopkinsem, střih a vůbec perfektní zpracování filmu, umožňující se vcítit do člověka s Alzheimerem mi nedovoluje udělit jiné hodnocení než to nejvyšší.

plakát

Pohotovost pro exotická zvířata (2014) (pořad) 

Hezký pořad pro milovníky zvířat. Ne vždy to samozřejmě dopadne dobře a zvířátko se nepodaří zachránit.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Není to propadák a není to ani dobrý film, který bych někomu mohl doporučit. Stopáž je vzhledem k obsahu jednoznačně přepálená. Ve filmu se moc mluví, což by ani zas tak nevadilo. Problém je spíše to, jak jde film zbytečně do podrobných detailů, co se politiky a jednotlivých postav týče. Film je prioritně o politice, což mu neprospívá. Ano, je jisté, že politika té doby byla nesmírně důležitá, nicméně zde se jedná o film do kina, na který mají chodit masy lidí. Stále se jedná o produkt zábavního průmyslu, ne historickou přednášku ani dokument. Film to tedy není ani moc zábavný a ani není moc dobře (paradoxně) zpracovaný. Když už se vyskytnou konečně nějaké vtahující dialogy, přerušují je abstraktní animace s ohlušujícími efekty (WTF). Změna několika formátů obrazu a to i v jedné ucelené scéně narušuje zážitek a konzistenci vizuálního vyprávění. Díky bohu, že jsem na to nešel do kina a mohl se na to v klidu podívat na pětkrát. Jo a ten ohnivý plakát se k tomu vůbec nehodí, k tématu ano, ale k tomuto filmu ne.

plakát

Černá labuť (2010) 

Nudný film točící se pouze kolem baletu. 99 % filmu se odehrává v hnusných chladných interiérech, takže ani vizuálně není čím zaujmout. Na druhou stranu herecky dobré a mystifikující. Poslední půlhodina už byla zajímavá. Divím se, že je film tady tak masivně hodnocený, přitom mi přijde, že ani zdaleka pro masy určen není.

plakát

Mirai - Yahoda (2020) (hudební videoklip) 

Při poslechu a sledování klipu jsem se cítil až trapně, protože něco tak bezduchého a jednoduchého jsem dlouho neslyšel. Tohle by dokázal vyplodit i žák ZŠ, na kterého tento song asi míří (svědčí to i dle komentářů na yt).

plakát

System Of A Down - Lonely Day (2006) (hudební videoklip) 

V diskografii SOAD ojedinělá píseň (a ještě taky Roulette) - pomalá balada s tématem tíživé osamělosti. Hudba skvělá, klip dobře doplňuje, i když mohl být trochu sofistikovanější, vesměs se jedná o pomalé záběry lidí a městských částí s nahodile hořícími objekty. K mému velkému překvapení ji použili do jedné z epizod seriálu Beef.

plakát

INXS: Never Tear Us Apart (1988) (hudební videoklip) 

Skvělá píseň jejíž klip se natáčel v Praze. Byla také použita v dnes již kultovním filmu Donnie Darko.