Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (9)

plakát

L. A. - Přísně tajné (1997) 

Viděl jsem film, když mi bylo 17 a okamžitě jsem pochopil proč dostal cenu Akademie za scénář! Tohle je jeden z nejlépe napsaných dramatů v kombinaci s thrillerem za posledních 20 let! Obsazení herců je prvotřídní, všimněte si prosím Guye Pearce, hraje tady opravdu nejlépe, co jsem kdy viděl Dejte tomu čas, koukněte se na to dvakrát, podívejte se na ostatní filmy podobného žánru a pak to skutečně doceníte jako to nejlepší v žánru za posledních 20, 30 let!!!!

plakát

Pošli to dál (2000) 

Dojemný příběh, já si na tohle moc potrpím a proto dávám plné hodnocení! Kdo to odsuzuje, tak má se sebou asi problém... Dobrá myšlenka, pěkný scénář a celkem příjemní herci! Doporučuji se dívat klidně i když neprší.

plakát

Spice World (1997) 

Moje starší sestra na tom ujížděla na konci devadesátých let, koukala se na to tak dlouho, dokavad se ta VHS nerozpadla! Hvězdičku dávám za to, že jsem mezitím mohl nerušeně trávit čas v jejím pokoji, zatímco ona tam nebyla....jinak blivajz, fujtajkskl a já nevím co na stupiditu tohoto filmu!

plakát

Quantum of Solace (2008) 

K tomuto filmu...mluvím jako fanoušek Bonda, ne divák, co neměl dělat tak si pustil to, co našel... Dost velké zklamání- úvodní píseň uřvaná, rádoby progresivní něco...prostě už to je totálně se vymikající. Z Bonda se stal Terminátor. Nic ho nezastaví, ani ň. Pro někoho kdo viděl všechno předchozí, tak Craig to drží nad vodou, to přiznávám! Z filmu se vytratila uhlazená atmosféra- není zde ani jedinná!!!! Hlavní záporák je trapný, oprvdu nezáživný a hlavní Bondgirl Kurylenko je taková obyč holka, žádný šarm, něžnost, nic! Pan režisér chtěl ždímat hlavní hrdiny nakost s emocema, vypětím v srdíčku, och! Výsledek je guláš emocí, pomsty, emocí, zuřivosti, leč trapného ticha, místy nudy! Řečeno slovy klasika: "FUJ, VELEBNOSTI!"

plakát

Dr. No (1962) 

Zajímavý film pro nefanoušky, kultovní film pro fanoušky! Musíme si ale uvědomit že za rok je to téměř 50 let!!!!!!! První film s Bondem z produkce EON je jako první sex. Hezký, vzrušující, plný napětí, ale místy křečovitý a lehce stydlivý. Chybí zde nějaký ten moment jiskry v podobě hraček, titulní písně od slavného zpěváka/ zpěvačky. Ale naoplátku musíme podotknout v jaké době byl film natočen. Kdyby se ve 40. letech objevila na plátně žena v plavkách, katecheti by zapálili kino! V uvolněných 60., film výborně pasuje svoji špionážní atmosférou! Svět byl rozdělen na dvě části a každou chvíli mohl svět znovu být ve válce! Dost politiky! Krásná, naprosto úchvatná Ursula Andress!!! Svěží Connery v plné síle a pro ženy jistě přitažlivém těle! Chladnokrevný Dr. NO!!! Tohle musíte vidět a dejte si záležet, že jste sami, máte spuštěné rolety, vypnutý telefon, děti u babičky a psa u sousedů!!! V originálním znění poprvé zazní...the name is Bond, James Bond!

plakát

Žít a nechat zemřít (1973) 

My name is Moore, ... Roger Moore! Nejdéle sloužící herec začal svoji dráhu u Bonda zde, ve svém pravděpodobně nejlepšímu filmu. Podmanivá scéna proplétaná melodií z úvodních titulků. Paul McCarthney za ní získal nominaci na cenu Akademie. Je těžké porovnávat a proto nebudeme porovnávat. Vtipný, úlisný Bond, krásná, leč lehce naivní Solitare, divoký a nespoutaný padouch Kananga! Ve filmu se objevuje Felix Leiter, který Bonda tahá z průšvihů v Americe. A nakonec hračky, hodinky, pistole, honičky, napětí! Skoky přes krokodýly, jízda na člunech a voodoo souboj na konci. Záporákův hlavní pobočník Tee Hee je neustále dobře naladěn, jakby ne, když má zabíjet obrovským železným klepetem! Pusťte si to!

plakát

Planeta 51 (2009) 

Já se bavil, to se mi málokdy stává, ale pro umění jsme tedy šli hodně daleko do lesa! Pokud chcete dneska je výběr tak široký a vedle nabídky animovaných komedií, tohle se krčí v koutě a žebrá! Ale jinak, taky zábavné taky barevné, taky parodické...ale dneska už je to málo!

plakát

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004) 

Rozhodně nejlepší z "Potterů", Curoan do filmu dal něco, co ostatním režisérům chybělo a to hlavně KOUZLO!! Vzhledem k tomu, že šlo o rok 2004, tak úžasně zpracováno trikově, graficky, herci v hlavních rolí na chvíli vypadli z marketingového "držkování", až na Ruperta Grinta, který se herecky nevybarvil nikdy. Hudba...100%!!! Pusťte si OST někdy v soukromí a budete uchvácení směsicí zvuků, pazvuků, hlasů, šepotů! Jako jedinný film přerostl scénář! Předchozí dva filmy předlohu jen papouškovaly, další tři byly příkladem scénaristické kastrace! Pokud chcete dobrodružství, napětí, zajímavé herce (špička v britské kinematografii), pusťte si to widescreen, zavřete dveře, vypněte MOBIL a nechte se unášet Pobertovým plánkem v Bradavicích! PS: Pozor, pusťte si to bez českého dabingu! To už se na to radši dívejte v maďarštině a budete mít příjemnější poslechový zážitek!

plakát

Šmoulové (1981) (seriál) 

Kdo by neznal Šmouly??? To je přeci legenda mezi animáky a seriály vůbec!!! Dodnes to snad máme někde na VHS v šupletu u babičky, kde jsme se na to dívali! Parádní humor- skvělý dabing, komický padouch, tak to má být!