Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (15)

plakát

Zaklínač - Série 2 (2021) (série) 

Větší rozpočet je na sérii vidět všude, jenom ne na scénáři, který je největším kamenem úrazu. Po prvním výborném díle to šlo s každou další epizodou z kopce dolů a dolů, až to skončilo jako nějaký divný fanfic někoho, kdo si přečetl knížky a řekl si: "Je to ok, ale TAKHLE bych to napsal já ...." Už je to pár let co jsem knížky četl, takže změněné detaily by mi utekly tak jako tak, ale tahle dějová linka s tou knižní má opravdu pramálo společného, takže je úplně fuk jestli jste knížky četly nebo ne. Respektive pokud jste je nečetly, je to v případě této sezóny velké plus.

plakát

Zaklínač: Vlčí sen (2021) 

Mé očekávání bylo celkem vysoké dle zdejšího hodnocení. Proto jsem celkem překvapen jak ukrutně mě to nebavilo. Ploché, nudné, klišoidní postavy bez špetky charismatu ke kterým jsem si nevybudoval žádný vztah za celý film, takže na konci mi jejich osudy byly úplně fuk. Konec filmu jste si mohli domyslet tak cca půl hodiny před koncem. Animace je velmi pěkně udělaná, nicméně ke světu Sapkowského mi to opravdu nesedlo. Nechápu koho napadlo rozhodnutí, že zaklínači budou bojovat jako postavy z anime ze vším co k tomu patří (skákání po stromech, lítání vzduchem, cool otočky atd.). A ten kdo hrál hry od CDProjektu se musel jenom smát tomu, jak tady byly ztvárněny znamení a jejich síla. Celkově to na mě působilo tak, že někdo napsal scénář na 2+ hodiny a pak mu řekli, že má 80 minut, tak vzal černý fix a začal škrtat.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Pocity čerstvě z kina. Wow. Nejlepší ukončení série, jaké jsme si mohli přát. Páni Jackman a Stewart do toho vložili naprosto vše, stejně tak všichni, kdo se na filmu podíleli. Akce brutální, hlášky dobré, kamera skvost. Děkujme Deadpoolovi za jeho úspěch, který tomuto filmu zaručil R rating, a který tomuto filmu prostě sedí. Nezbývá mi nic, než složit poklonu a rozloučit se. "Joey, there's no living with... with a killing. There's no going back from one. Right or wrong, it's a brand. A brand sticks. There's no going back. Now you run on home to your mother, and tell her... tell her everything's all right. And there aren't any more guns in the valley. "

plakát

Norimberský proces (1961) 

Schindlerův seznam: Dva roky poté. Ačkoliv ne tak obrazný a úderný jako dříve jmenovaný, kromě pár minutového dokumentu, je tento film stejně brilantní. Dialogy, kamera, herci...sakra, i hudba, všechno. Tří hodinová stopáž může někomu připadat delší, ale já osobně nevím o scéně, která by mi přišla zbytečná a kterou bych z filmu vystřihl. "I am aware. I am aware! My counsel would have you believe we were not aware of the concentration camps. Not aware. Where were we? Where were we when Hitler began shrieking his hate in Reichstag? Where were we when our neighbors were being dragged out in the middle of the night to Dachau? Where were we when every village in Germany has a railroad terminal where cattle cars were filled with children being carried out to their extermination ?! Where were we when they cried out in the night to us ?! Were we deaf ?! Dumb ? Blind ?!"

plakát

Duch boje (2008) 

Hodně jednoduchý příběh, postavy bez charisma, většinu stopáže zde zabírají úchvatné souboje, za které by se nestyděl ani Ong-Bak či The Raid, což mi na průměr stačilo. A musím dodat, že nepovedené záběry na konci filmu byly asi nejbrutálnější záběry co jsem zatím měl možnost vidět, hlavně ten jeden určitý kop do hlavy, respekt herečce a všem kaskadérům !

plakát

Život je krásný (1946) 

Jeden z nejnádhernějších filmů co jsem kdy viděl, při kterém vám v závěru bude hřát u srdce. Krásné zpracování, výborně napsané charaktery, nenudí...a konečně vím, podle čeho byla ta epizoda ze Simpsonů !

plakát

Pád Londýna (2016) 

Boom Boom Pew Pew Pew *vtipná hláška* Boom Pew Pew *vtipná hláška* *AMERICA F**K YEAH* *závěrečné titulky* Tady někdo fakt neměl rád londýnské památky...

plakát

2 $ocky (2011) (seriál) 

Nedokoukaná druhá série. Otravný americký smích publika, nejotravnější postava Sophia, nesympatická Caroline, někdy vtipy až moc vynucené. Hlášky Olega a skvělá Max byly jediné důvody proč jsem dál doufal v zlepšení.

plakát

Hon (2012) 

Emociální ždímačka největšího kalibru, která vás donutí nenávidět tu malou blonďatou holčičku jak jen je v lidských sílách možné a všechny kolem ní. Nevinen, dokuď není prokázána vina tady absolutně nefunguje. Stačí, aby malé dítě ukázalo prstíčkem a hned je ze slušného chlapa pedofil a veřejný nepřítel číslo jedna. Pohodlně se usaďte a nechte famózního Madse Mikkelsena vás provést tímto docela reálným dramatem o jedné lži, který zničila život. “Děti nelžou!”

plakát

Spotlight (2015) 

U tohohle oscarového vítěze mám pocit, že vyhrál jen díky tématu (EDIT o pár měsíců později dodívány všechny nominované filmy, Spotlight pro mě byl rozhodně nejlepší). Rozhodně to není špatný film, ale i já si přidal hvězdu navíc jenom kvůli námětu, který mě moc zaujal. První hodina se neskutečně táhla nekonečnými rozhovory, které jsou sice celý film, ale až ty ve druhé polovině filmu stojí opravdu za to. Hereckým výkonům opravdu nejde nic vytknout a Oscara pro Marka Ruffala, bez debat. Kvalitně zpracovaný a natočený pohled do investigativní novinařiny, které mě na konci nechalo jen s jednoduchým “Wow” .