Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Komedie

Obsahy (18)

Broken Lance

Broken Lance (2024)

Krátký film vytvořený za oficiálního patronátu Games Workshop je zasazený do světa Warhammer 40 000 a vypráví o bitvě, kterou vede rytířský dům Corvec se silami chaosu vně a svou vlastní minulostí uvnitř obležené pevnosti.

Tigtone

Tigtone (2018) (seriál)

Seriál se soustředí na dobrodružné originální příhody, které jsou vyprávěné s užitím absurdního humoru a parodie RPG her a fantasy žánru obecně. Děj je zaměřený na hrdinu Tigtona, jehož základním životním krédem je nikdy neodmítnou žádný úkol, dokonce i kdyby se jednalo o „escort quest“.

Iron Within

Iron Within (2023)

Krátký film se zaměřuje na obránce města tísněné útokem Temných Eldarů. Kousek po kousku ztrácejí obranné pozice i naději a doufají pouze v zázračnou záchranu.

The Scarecrow of Romney Marsh

The Scarecrow of Romney Marsh (1963) (TV film)

Tři díly minisérie se odehrávají v Anglii v době odtržení USA od monarchie a líčí hon králových mužů na pašeráky. Vše je v lehkém románovém duchu na způsob Robina Hooda, kdy hlavní hrdina bez bázně a hany podrývá královskou autoritu, aby mohl bohatým brát a chudým dávat.

Pariah Nexus

Pariah Nexus (2023) (seriál)

Třídílný seriál je zasazený do univerza Warhammer 40 000 a zaměřuje se na boj Nekronů se zbytky poražené imperiální armády v troskách dobytého města. Vyprávění je rozděleno do množství kapitol, což jsou krátké CGI sekvence, které jsou pospojovány do jednotlivých dílů a dějově na sebe navazují. Seriál vznikl pod oficiálním patronátem Games Workshop a je dostupný exkluzivně na jejich platformě Warhammer+.

The Algerian War, 1954-1962

The Algerian War, 1954-1962 (1984) (seriál)

Vícejazyčný pětidílný dokument věnující se Alžírské občanské válce od jejího počátku až po odchod francouzských jednotek a kolonistů. Dokument obsahuje výpovědi dobových účastníků z obou stran konfliktu a filmové historické záběry probíraných událostí.

Hunt for the Great White Shark

Hunt for the Great White Shark (1994) (TV film)

Dokument především vypráví příběh Rodneyho Foxe od doby, kdy byl v mládí napaden velkým bílím žralokem až po jeho vlastní stáří a reprezentuje osobní změnu v postoji od lovce žraloků k jejich ochránci. Ve snímku je obrazová dokumentace jeho brutálních zranění po útoku i rozhovory, které po něm bezprostředně poskytl. Mimo jiné ve filmu vystoupí i odbornice na žraloky Eugenie Clark.

Angels of Death: Origins

Angels of Death: Origins (2022) (seriál)

Seriál Angels of Death: Origins je prequel seriálu Angels of Death zasazeného do sci-fi univerza „Warhammer 40 000“. Jednotlivé díly ukazují momenty z minulosti hlavních postav předešlého seriálu, přičemž je zachován důraz na převážně černobílé ladění počítačové animace. Seriál vznikl pod patronátem majitele autorských práv Games Workshop exkluzivně pro službu Warhammer+.

Interrogator

Interrogator (2022) (seriál)

Interrogator je noirově laděný černobílý animovaný seriál z universa Warhammer 40 000. Příběh se odehrává z pohledu bývalého vyšetřovatele inkvizice, který je v roli detektiva nucen otevřít svůj starý případ a postavit se minulosti uprostřed města balancujícího na pokraji anarchie. Seriál vznik pro službu Warhammer+ pod patronátem vlastníka autorských práv GamesWorkshop.

The Exodite

The Exodite (2022) (seriál)

Seriál je zasazený do univerza Warhammer 40 000 a zachycuje vojenský konflikt mezi lidským Impériem a Tau. Vše je prezentováno z pohledu vojenské průzkumné jednotky Tau, která prochází skrze aktivní válečnou zónu, aby vypátrala, zda za konfliktem nestojí ještě třetí strana. Seriál vznikl exkluzivně pro službu Warhammer+ pod patronátem držitele značky Games Workshop a původně se jedná o převzatý CGI fanouškovský projekt.

Angels of Death

Angels of Death (2021) (seriál)

Seriál vychází z univerza „Warhammer 40 000“, ve kterém se soustředí na příběh jednotky z kapituly Krvavých andělů, kteří se po bitvě s Tyranidí flotilou zastaví u planety, na které není vše, jak by mělo být. Angels of Death byl vyroben exkluzivně pro Games Workshop a jeho službu Warhammer+.

Hammer and Bolter

Hammer and Bolter (2021) (seriál)

Hammer and Bolter je zasazen do sci-fi univerza Warhammer 40 000. Epizody mezi sebou nejsou provázány a každá je náhodným oknem hledícím do temné budoucnosti, kde není nic než válka. Příběh je většinou prezentován skrze statická komiksová pole, která jsou místy doplněna animací. Přestože se jedná o profesionální práci produkovanou pod dohledem majitele licence Games Workshop, tak se styl a podoba uměleckého vyobrazení liší nejen mezi epizodami, ale i v rámci jednotlivých dílů. Tato série vznikla exkluzivně pro placenou službu Warhammer+.

Razor Blade Smile

Razor Blade Smile (1998)

Razor Blade Smile zachycuje přeběh hlavní hrdinky, která se v nesmrtelnosti po proměně v upíra cítí znuděná a pracuje jako nájemný vrah. Během jedné zakázky se začnou vynořovat stíny její minulosti a tím započne hra krve mezí ní a jejím stvořitelem. Malátnost z neživota mohou rozptýlit jen krev, smrt a dobrý lov.

The Sharks

The Sharks (1982)

Dokument „Žraloci“ je obsáhlým dílem zachycujícím život těchto tvorů v maximální šíři a vše doprovází mnoho unikátních záběrů žraloků v jejich přirozeném prostředí. Zachycení žraloci jsou pestrým výběrem druhů, od žraloka velrybího, přes žraloka bílého či šeděkobercového až po unikátní záběry líhnoucí se žraločího embrya natočených ve volné přírodě. Celý dokument se snaží ve spolupráci s odbornicí na mořské živočichy Eugenie Clark, přezdívanou též „The Shark Lady“, o představení žraloků jako živočichů, kteří nejsou člověku primárně nebezpeční.

Astartes

Astartes (2018) (seriál)

Astartes jsou sérií krátkých CGI filmů, které představují abordáž nepřátelské lodi vesmírnými mariňáky (astartes). Jedná se o neoficiální fanouškovský projekt, který je zasazen do univerza Warhammeru 40 000.

Helsreach

Helsreach (2017) (seriál)

Helsreach je série třinácti fanouškovských filmů zasazená do sci-fi světa Warhammeru 40 000. Dohromady tvoří propojený celovečerní film, který se odehrává na průmyslové planetě Armagedon, kde se lidské iperiální síly brání drtivé orčí invazi. Děj je vyprávěn z pohledu kaplana hvězdné pěchoty z kapituly Černých templářů a soustředí se na obranu úlového města Helsreach během Druhé armagedonské války.

Death of Hope Part 1: Anarchy Reigns

Death of Hope Part 1: Anarchy Reigns (2020)

Krátký fanouškovský film, zasazený do sci-fi universa Warhammeru 40 000, se odehrává v průběhu občanské války známé jako Hórovo kacířství. Děj je situován do období střetu mezi loajalistickými legiemi hvězdné pěchoty reprezentované Ultramariňáky bránícími Druhé císařství, které je napadeno legiemi věrnými Hórovi. Film, uvádějící sérii budoucích snímků, se soustředí na zajaté Ultramariňáky, nacházející se na lodi zrádců z legie Požíračů světů a zachycuje hrůzy vypuštěné do reálného světa skrze imaterium.

Damnatus

Damnatus (2008)

Damnatus je fanouškovský film zasazený do světa Warhammeru 40 000.  Odehrává se na chátrající tovární planetě Impéria, kde je jednotka žoldnéřů pověřena imperiální inkvizicí, aby zlikvidovala kacířský kult skrývající se v opuštěných patrech továrního světa. Tím se skupina hrdinů vmísí do šachové partie, kterou mezi sebou rozehráli démoni chaosu a imperiální inkvizice o duši celé planety. Film je věrný duchu světa Warhammer 40K, že ve vesmíru se člověk buď obětuje, nebo bude obětován.

Reklama