Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Rick a Morty

Rick a Morty (2013)

Seriál, který nemá obdoby. Miluju Rickův nihilismus, miluju dějové linky, které prostupují celý seriál (Evil Morty) a miluju, jak mě to vždycky dokáže překvapit.

Preacher

Preacher (2016)

Málokdy mám pocit, že bylo něco stvořeno přímo pro mě. Tohle je ono. Takovou porci bizarností a morbidit jsem snad nikdy neviděl. Užíval jsem si každou sérii, která pokaždé vystupňovala šílenost ještě o kousek výš. I přes několik nelogičností jeden z nejlepších seriálů, co jsem kdy viděl. A Cassidy je jedna z mých nejoblíbenějších postav (i když mám rád Big Lebowskiho).

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Simpsonovi jdou s každou sérií níž, u South Parku je to přesně naopak. Místo Simpsonovské recyklace se South Park vyvíjí. Od šílených příběhů až k totální satiře, opírající se pouze o aktuální témata. A to z toho dělá seriál, který chci sledovat s každou novou sérii, což se mi často nestává.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Určitě nejlepší britský sitcom, s nejlepšími postavami. V některých sériích tomu sice došel dech (Kochanská nebyla dobrá náhrada za Rimmera), ale v posledních sériích je to opět vzestup nahoru. Oblíbená postava: Holly (když byl muž).

BoJack Horseman

BoJack Horseman (2014)

Důkaz, že se animovaná seriálová produkce už snadno vyrovná té hrané. Ať už je to emocionálně zdrcující (každý předposlední díl série, 4/9 s devastující pointou) nebo to překvapí úžasnou premisou (3/4 jako ukázka, že němé filmy ještě můžou fungovat, 5/6 jako jeden z nejsilnějších monologů všech dob), vždycky chci víc a i po ne úplně dokonalém konci (neuzavření některých linek trochu zamrzí, i když tady bych přičítal chybu spíš Netfilixu, než tvůrcům, kteří počítali s více sériemi), mužů s klidem prohlásit, že Bojack je jedna z nejlepších věcí, co na poli nejen seriálů, kdy vznikla.

Banda

Banda (2019)

Nekompromisní jízda plná krve, hlášek, skvělých postav a originality. Karl Urban tu má nejlepší roli své kariéry.

Neporazitelný

Neporazitelný (2021)

V první sérii mě ohromila jen poslední epizoda, ale už ve druhé je to fakt nářez, ve kterém se sice najde "jen" fajn díl, ale většinu času to dokáže vyvolat silné emoce, překvapit zvraty, dekonstrukce komiksového žánru funguje výborně a postavy jsem si fakt oblíbil. Fakt se těším na další sérii.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Seriál mého dětství. Jakkoliv jde kvalita rapidně dolů a poslední série (cca od 20.) už jsou jen recyklace bez nápadu s trapným humorem (proto o hvězdičku míň), těch prvních 19. sérií si vždycky rád pustím.