Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (7)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Silný příběh v nádherném zpracování, který ani po letech moc ze svého kouzla neztratil. Nádherná výprava, úžasně rozsáhlé exteriéry, skvělá kamera a střih. Slušný výběr, v té době ještě né moc "známých", herců. Vyzdvihnout lez určitě výkon Gandalfa a Bilba či obou hlavních ženských představitelek. Zvuková a především hudební stránka Howarda Shora je naprosto dokonalá. Masky a rozsah scén působí mocně, digitální efekty ani po 10 letech nevypadají vůbec zle . Výborný film ! 5 Hvězd !

Predátor

Predátor (1987)

Prvotřídní a dnes již zaslouženě legendární akčňák, jehož tvůrce dokázal z minima vytěžit maximum. To ovšem bylo v dobách, kdy měl McTiernan ještě formu a netočil nesmysly typu posledních několika výplodů. Predator obsahuje všechny atributy, které má správný akčňák mít. Drsné hlavní hrdiny, nemilosrdného zabijáka, strhující atmosféru, výtečně použitou drsnou přírodu, která za pomoci solidní práce s kamerou dost často nahání hrůzu i bez přímé přítomnosti lovce. A v neposlední řadě je zde i skvělý Arnold, který je drsnější než celý tábor teroristů dohromady. Milník, který se zařadil již velmi dávno mezi klasiku svého druhu.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Totální bomba! Návrat krále je více než grandiózní vyvrcholení té nejnádhernější a nejkouzelnější filmové série všech dob. Samozřejmě, že i jedné z nejlepších. Bitevní i emocionální scény jsou tak mohutné, že se při jejich sledování div nerozsypete. O hercích můžu říct jen to, že díky nim jsem si většinu postav zamiloval natolik, že bych si přál, aby takoví lidé . Famózní hudební podkres Howarda Shorea je kapitola sama pro sebe a IMHO se díky své výraznosti a nepostradatelnosti v takřka každé scéně sama stává jednou z hlavních postav . Režie Petera Jacksona je geniální a nesmírně vymazlená, a i když opomenu, že výtečně "zfilmoval nezfilmovatelné", tak stejně musím říct, že minimálně v tomto článku trilogie spáchal hned několik malých mistrovských děl: průjezd Gandalfa a Pipina městem Minas Tirith, zapalování majáků, prolínání Faramirova sebevražedného útoku s Pipinovým zpěvem pro Denethora, katapultovaný obří kámen padající na velitele skřetí armády, útok Rohirů proti několikanásobné skřetí přesile (při tomhle obzvlášť umírám blahem – emotivních a nadpozemsky dokonalých pár minut), souboj s olifanty, celá sekvence v Hoře osudu, posledních 20 minut - tohle všechno (a je toho pochopitelně ještě víc) jsou scény tak skvělé a nádherné, že i když je uvidíte postopadesáté, stejně se neomrzí a budete je chtít vidět zase znovu. Boží film a velká srdeční záležitost, které těch 11 Oscarů zatraceně přeju.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Maximus je jednou z životních rolí Australana Russella Crowea, hereckého boha nejtěžšího kalibru, kterého právě tento snímek katapultoval mezi skutečnou hollywoodskou elitu. Ale jinak je Gladiátor více-méně jen dokonale, opakuji dokonale natočený akční nářez, tvářící se jako hlubokomyslné drama. Formálně stoprocentní (zejména pak hudba ostříleného soundtrackového veterána Hanse Zimmera je úžasná), příběhově a scénáristicky však jen l nadprůměrná. Jestli máte rádi filmy, u kterých forma těžce převládá nad obsahem, Gladiátor je film pro Vás.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Nový terminátor je založen na bázi tekutého kovu. Hnutí odporu proto posílá ochránce, kterým je starý typ Terminátora (Arnold Schwarzenegger). Po počáteční nedůvěře se spojí s Connorem i jeho matkou, aby úspěšně splnil svou misi. Příběh je velmi dobře udělaný a pro mně je to nejlepší díl Terminátora .

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Jeden z těch filmů, u nichž zůstanete sedět ať už je jakkoli dlouhý, budou vám slzy stékat po tvářích a budete chtít zastavit Coffeyho popravu. Po několik následujících dnů pak budete přemítat, jestli jste nebo nejste pro trest smrti. Skvělé obsazení, atmosféra, scénář. Zázraky povoleny, protože film na motivy Stephena Kinga nemůže jen tak vyškrtnout to, co dělá Stephena Kinga Stephenem Kingem.

Rambo: První krev

Rambo: První krev (1982)

Pro mně nejlepší rambo ze všech . Hudba v akčním scénkám je dokonalá . Poslední scéna je dost dojemná . Top film