Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (5)

plakát

Smrt krásných srnců (1986) 

Krásný snímek vůbec nezaostávající za dokonalostí stejnojmenné knihy. Dynamická kamera a spádový příběh s groteskním nádechem zaujme každého :)

plakát

Pizza Boy (2015) (seriál) 

Vizuální zpracování příjemné. Herecký výkon až na pár výjimek neurazí. Lehký, nenáročný humor. Proč ne :)

plakát

Železná srdce (2014) 

Další z úžasných válečných filmů dokazující, jak odporný člověk dokáže a bohužel častokrát musí být. Přesvědčuje nás o tom, že tuto realitu zažít opravdu nechceme, byť by to i bylo pro někoho velkým přáním. Opravdu nechápu, proč si Ayer neodpustil hrdinské záběry tak typické pro filmy z dílen amerických filmařů, které danou situaci akorát ztrapňují, ale budiž. Přesto však film hodnotím velmi pozitivně, jelikož si už dlouho nevzpomínám na snímek, který by mě tak vtáhl do děje, jako tento. V sálu kina jsem si sám připadal jako jeden z tankistů a měl jsem chuť a touhu zapojit se do jejich rozhodování. Jeden z dalších filmů, jehož shlédnutí bych posoudil za povinné. Ať si lidé zapomínající na vzácnost míru a hrdinské skutky těch, kteří za něj padli vzpomenou, jak život dokáže být krutý.

plakát

Vejška (2014) 

Film jako celek působí dost depresivně a pesimisticky. Rozdíl sociálních vrstev filmových postav je podán v tom největším možném kontrastu, jenž příliš dobré nálady nešíří, stejně tak myšlenka na lidi prožívající podobné osudy dnes a denně v reálném světě. Jako pokračování Gymplu Vejška splnila všechna má očekávání a film mě pobavil jak nezapomenutelnými hláškami, tak v některých případech skvělýmy výkony herců. Rád bych vyzdvihl Jirku Mádla, kterému postava Michala náramně sedla, stejně tak výkon Jana Krause a provokativní Evy Josefíkové. Bohužel mě opět zklamal herecký výkon Tomáše Vorla... Film bych se nebál doporučit komukoliv, kdo je otevřený tomuto typickému humoru pro mnohé však zcela nepochopitelného.

plakát

Fair Play (2014) 

Film rozhodně předčil má očekávání a mohu jej s chladnou hlavou doporučit. Příběh vsazený do doby a prostředí nedávných let socialismu, na které dost lidí rádo vzpomíná, avšak u vzpomínek by rádo zůstalo. Proč? Zjistíte po shlédnutí :)