Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Poslední recenze (1 022)

plakát

Expend4bles: Postr4datelní (2023) 

Tohle už je jen snaha o vyždímání peněz na značce. První dva díly dejme tomu stály za něco, ale bohužel po třetím to začínal být průšvih a čtvrtý to už kompletně zabil. To co se tu obvykle vydává za drsňáckost a vtipnost vyjde trapně anebo úplně vyšumí. Akční scény, které to táhly nejvíc už jsou vysloveně v některých místech hodně unavené a kolikrát je vidět i to, že si autoři v některých scénách nedali moc práce s nesmyslnými efekty nebo fyzikou. Vrchol absurdity je navíc v příběhu, který je horší než béčkový, hlavní záporák je velice tragický a závěrečný boj na té lodi s nespočtem nepřátelských vojáků je přitažen za vlasy. Navíc mi celý film přišel spíše o Christmasovi a zbytek týmu nedostal moc příležitostí. Tenhle film se dá sesledovat do konce, ale velký zážitek si divák z něho neodnese.

plakát

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023) 

Tentokrát se nejedná o další pokračování, kdy se tak nějak člověk mohl obávat, že chtěj natahovat něco, co už má konec a vyždímat tak další prachy z této značky. To s tím ždímáním může být sice pravda, ale příběh se vrací retrospektivně rychle do doby před počátek hladových her a pak to rovnou skočí do období 10. hladových her a to co následuje po nich. Příběh se zaměřuje na nám již známou postavu prezidenta Snowa, kdy byl ještě mladým uchem a měl velice složitou rodinnou situaci. Dočkáme se tak odvyprávění jeho počátků - proč se stal takovým člověkem, jakým se stal - a pak také počátku hladových her jako velké show. Z větší části je to spíše životopisný počin, kdy hladové hry hrají pouze vedlejší roli a nemají takovou akční kvalitu jako v původních filmech. Sice to má určitou dramatickou stránku, ale řekl bych, že autoři tenhle prvek nedokázali pořádně zpracovat, kdy to postrádá hlubší napětí, které zde má nevyužitý potenciál. Prim tak hrají pletichy o tom, kdo si prosadí svoje a souboji určitých ambicích jednotlivců. Jako dokreslení původního příběhu je to zajímavé, ale ve výsledku to působilo trochu nudně a dokázal bych si představit být bez znalosti tohoto filmu, protože mi to neodhalilo nic zásadního bez čeho by se původní filmy nemohly obejít.

plakát

Stvořitel (2023) 

Tak a je tu další sci-fi o umělé inteligenci, kdy se tu opět omílá zezačátku ono - stvořena pro naše pohodlí, ale nakonec se vymkla kontrole. Zpočátku to vypadá jako obvyklé klišé, ale tentokrát to jde trochu jiným směrem, kdy USA kvůli určitému incidentu zakáže vytváření nové AI a snaží se odlovit všechnu zbylou, která našla své zastánce a odboj v Asii. Většina filmu se tak vede v duchu války/boje mezi amíkama a AI v různých podobách a jejich přívrženců. Do toho je zapojeno drama o lidském jedinci (tajnému agentovi), který se zamiloval do přívržence AI a následně pak putování se speciálním děckem - snaží se to tak hrát na různé city, které samozřejmě má divák smíšené kvůli dané tématice. Trochu by se to dalo připodobnit otázkám multikulturalismu, které jsou tu však jen polovičatě zpracovány, kdy obecně celý film by si zaloužil trochu jinou dynamiku (boj, sociální otázku, drama atd. by si zasloužilo trochu více prostoru na jejich hlubší zpracování - autoři by udělali lépe, kdyby si spíše zvolili cestu krátkého seriálu). Každopádně se na to po grafické stránce velice dobře kouká (efekty a design je pěkný), trochu to škobrtá na logice chování jedinců v některých scénách a některé herecké výkony (případně i dialogy) nejsou úplně dobré. Trochu ten požitek ze sledování zlepšuje i ten fakt, že k tomu dělal hudbu Hans Zimmer, ale bohužel mě jednotlivé tracky tentokrát nevtáhly do děje. Obecně tenhle film neurazí, ale není to něco, k čemu by se pak člověk vracel na znovushlédnutí.

Poslední hodnocení (2 497)

Expend4bles: Postr4datelní (2023)

02.06.2024

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023)

02.06.2024

Stvořitel (2023)

01.06.2024

Občanská válka (2024)

01.06.2024

Fallout (2024) (seriál)

01.06.2024

Fallout - Season 1 (2024) (série) (S01)

01.06.2024

Star Wars: Vadná várka - Série 1 (2021) (série) (S01)

30.05.2024

Star Wars: Vadná várka - Série 3 (2024) (série) (S03)

30.05.2024

Star Wars: Příběhy z Impéria (2024) (seriál)

08.05.2024

Reklama