Reklama

Reklama

K Jasonu Stathamovi, Dolphu Lundgrenovi, Randymu Coutureovi a Sylvesteru Stallonemu, kteří se znovu setkávají v roli týmu elitních žoldáků, se poprvé připojují Curtis "50 Cent" Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran a Andy Garcia. Vyzbrojeni všemi zbraněmi, které se jim dostanou do rukou, a schopnostmi je použít, jsou Expendables poslední obrannou linií světa a týmem, který je povolán, když jsou všechny ostatní možnosti mimo hru. Noví členové týmu s novými styly a taktikami však dají „čerstvé krvi“ zcela nový význam. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (302)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $100miliónov║ Tržby USA $16,625,031║ Tržby Celosvetovo $49,347,064▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Strach a hrôza aby toto bolo vyprodukované za 100 miliónov. Beriem že takéto počiny padajú skôr do "zábavného" béčkového akčného rangu ale tu to padá stŕmhlav do céčka, bez najmenších ambícii. Strašná triková stránka, nezaujímavá akčná stránka a plno suchých kecov. Uvreštaná Megan Fox z našpulenými perami, ako čerešnička na torte  to len ešte viac dáva dole. /20%/ ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Já si čtvrtý díl užil, i když mě zamrzelo, že jsou tam v podstatě 4. herci z předchozích dílů. Bral bych zpět Banderase, Snipese a Arnieho. Jinak jsem popravdě čekal bídu a zklamání. To se naštěstí nestalo. I když je to asi nejslabší díl série, ale i tak to zabaví i přes jednoduchý příběh. Akce je dost a je i pěkně krvavá. Konec mě mooooooc potěšil. Za mě 80 % :) ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl Expendables. Sylvester Stallone zde už kvůli věku hraje druhé housle, a tak to táhne Jason Statham, který je skvělý, avšak tvůrci udělali chybu s obsazením nových postav. Ty totiž do týmu vůbec nepasují, Megan Fox je tam úplně k ničemu, nic neumí, Levy Tran je na tom podobně, dále 50 Cent se mi vůbec nelíbil. Jediné plus co se týče obsazení uděluji za Tonyho Jaa a Iko Uwaise. Ze staré party hrdinů tak zůstali už pouze 4, přičemž jak jsem psal, Sly už tam nebyl, takže 3, a z toho z Lundgrena už je bohužel důchodce. Velice pravděpodobně poslední díl série a je to dobře, už není kam tu sérii posunout. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně si v Expendables zahrál Steven Seagal! Že jste ho nepostřehli? Ale joo, hrál ten tanker :D .. Čtyřka je o chlup zábavnější než trojka, Megan Liška začíná být parodie na skutečnou ženskou krásu, efekty vypadají jako z doby Atily Huna, Uwais i Jaa začínají drobátko otékat, nicméně hýbat se stále umí, no takže to celé stojí vlastně na Stathamovi a zčásti na jeho špičkování s Rambem, zbytek týmu předsmrtná křeč. Občas se objeví vcelku dobrý záběr či prvek. Něco mi říká, že se uklohní i pětka, upřímně doufám znovu v Belgickou bouli, Já přicházím v míru a opravdu už Caseyho Rybacka... a ne, fakt po něm nikdo nechce, aby běhal po Aljašce a spálil jí v plamenech, ale aby naposledy zlikvidoval padoucha třeba drátěnkou na nádobí a pronesl, že nejlepší je v kuchyni! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak se podařilo klesnout ještě níž a málokdo si bude asi přát, aby se postradatelní vrátili. Hned zkraje mě zarazil ošuntělý vizuál, páč tak levně vypadající kameru už dnes nemají ani televizní projekty. A laciné počítačové efekty celkový dojem ještě dorazily. Zavedená žánrová klišé místo pobavení nudí, a tak když jde parta ve zpomaleném záběru vstříc divákovi, je to spíše jako odcházení, než bombastický nástup do akce. Mrtvých je sice možná více než v Robocopovi, ale souboje jsou otřesné. Nejlépe vše zvládají Statham a ten poletující Asiat s nožem, ostatní předvádějí fackovanou jako ze sedmdesátých let, kdy se prali B. Spencer + T. Hill. Megan Foxová vypadá, jako by ji v každém záběru vystajloval počítač, a tak možná měla hrát androidku, pak by její role měla smysl. Jo, když se pere se Stathamem, tak to není jako rvačka Smithových, spíše jen taková pošťuchovaná. Přesto oceňuji dvě věci - jednak že staříci přeci jen odvedli kus práce, kterou bych v jejich věku určitě nedal, a pak poslední čtvrtinu na lodi, protože tam se alespoň dělo něco tak, že člověk nemusel koukat na hodinky. Z nostalgie k žánru zaokrouhluji 2,5* nahoru, ale rychle, než si to rozmyslím. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (18)

  • Dwayne Johnson v rozhovoru prohlásil, že by se ve filmu rád objevil, ale pod podmínkou, že bude hrát zápornou postavu. (S.W.A.T)
  • Natáčení mělo probíhat na podzim 2014, ale nakonec bylo posunuto. (S.W.A.T)
  • Sylvester Stallone (Barney Ross) zpočátku vypadl z filmu kvůli tvůrčím rozdílům s producenty. Později se však vrátil a oznámil, že se bude jednat o jeho poslední vystoupení v sérii. (VSVB)

Související novinky

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

09.03.2024

Den před předáváním slavných Oscarů tradičně probíhá vyhlášení cen, které si hollywoodské celebrity často za rámeček nedávají. Řeč je samozřejmě o Zlatých malinách (Razzies), které posměšně oceňují… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama