Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama

Recenze (140)

plakát

Havěť (2023) 

Tak to bylo hodně slabé béčko. Pavouci sice docela pěkní, pavučin tolik, že by i Spiderman záviděl, ale zbytek stál za totální nic. Postavy nudné, konverzace mezi nimi ještě nudnější, a z té francouzštiny se mi fakt chtělo brečet. To je jazyk, který se fakt absolutně do hororů nehodí, radši bych si to pustila s anglickým dabingem. Celé je to trochu postavené na hlavu, nejlepší část filmu je asi prvních 20 minut, pak už jsem jen přeskakovala a občas koukala na pavouky. 35%

plakát

Sobík (2024) (seriál) 

Možná jsem přízemní, ale tohle fakt nedám. Koukat celých sedm epizod na tlustou ženskou s šíleným ječákem, jak si vymýšlí jeden příběh za druhým, a na nesympatického ubožáka, který si za své problémy může převážně sám a dělá jedno nelogické rozhodnutí za druhým... Ne, díky. Je mi absolutně u zadku, jak jeho příběh začal, pokračoval i skončil. A snad brzy skončí i to veliké halooo okolo tohoto zbytečného seriálu.

plakát

Tvrdá odplata (2024) 

Velké zklamání. Hlavní hrdinka dělá drsňačku (kterou bezpochyby je), a to i v situacích, kdy její rozhodnutí ohrožuje všechny ostatní, neustále leze na cizí pozemky a s nikým neprohodí víc jak pár vět. Ale bravo...nakonec se přece jen propila do zdárného konce. Nebo probila? To je fuk, ten konec stejně za moc nestál.

plakát

Bridgertonovi (2020) (seriál) 

Navzdory zdejším hodnotitelům musím trochu zklamaně poznamenat, že první série v mém srdci nebyla překonána. Seriál totiž dle mého opravdu rychle ztratil dech, a to hned ve druhé sérii. A ačkoliv třetí série nám přinesla nádherné a opravdu šťastné vyvrcholení, byl to vlastně jediný světlý moment v celé sérii, pokud nepočítám samotnou hlavní hrdinku třetí série. Shrnula bych to asi takto: 1. série: Seriál mě vtáhl do zdejšího světa v prvním okamžiku, chemie mezi ústřední dvojicí fungovala stoprocentně, vévoda byl dechberoucí a Daphne přesně tak vznešená, vychovaná a romantická, jak si mladou dámu v této době představuji. Jako jinak tímto žánrem nepolíbený divák jsem si je oba oblíbila okamžitě a celý jejich příběh jsem hltala jedním dechem. 95% 2. série: S příchodem dalšího etnika, v tomto případě Indek (nechápejte mě špatně, jiné rasy mi v seriálu opravdu nevadily), seriál začal nabírat trochu jiný směr, a to hlavně proto, že se to celé točilo kolem největšího suchara Bridgertonových, Anthonyho. Ačkoliv jsou jeho povaha i smýšlení opravdu pochopitelné, vzhledem k jeho postavení v rodině, i přesto mě občas z jeho myšlenkových pochodů dosti bolela hlava, a konečné hysterčení krásné, ale dosti jednoduché Edwiny tomu bohužel moc nepřidalo. Poslední dva díly jsem dokoukala jen stěží. 65% 3. série: V této sérii dostala největší pozornost Lady Whistledownová a celé její tajemství. Penelope je krásná a především úžasná osobnost, takže šťastný konec jsem jí opravdu ze srdce přála. Bohužel, její chemie s Colinem zde opravdu ani zdaleka nefunguje tolik jako v první sérii chemie mezi Daphne a vévodou, tudíž se nešlo do jejich příběhu úplně vžít. Celé to ještě umocňoval fakt, že jsem strávila víc času s rodinou Featheringtonových, než by mi bylo milé...Penelope je sice skvost, ale trávit čas i se zbytkem její rodiny mě nutilo přemýšlet nad tím, zda bych radši nešla na pravidelnou prohlídku k zubaři. Celý konec byl pak pro mě trochu vysvobozením, avšak s pocitem hořkosti z celého toho shonu okolo Lady Whistledownové, přátelství s Elois, detektivní práce samotné královny a také z lehkého nátlaku ze strany LGBT+. Jsem však ráda, že se do seriálu nenatlačili i lidé, kteří netuší, zda jsou muž, žena, lampa nebo budík a v tomto směru byl tohoto faux paux seriál ušetřen. Šťastný konec jsme dostali, povinnost byla splněna a tím pádem jsme z rodiny Bridgertonových vyždímali vše, co se jen dalo. 55%

plakát

Matka v trapu (2024) 

Spíš než komedií bych to teda nazvala dramatem, ale špatné to nebylo. Příběh běžného života sice asi ničím nepřekvapí, ale oddychovka příjemná.

plakát

Ženy a život (2022) 

Dalo se to. Burešovou mám (evidentně jako jedna z mála) opravdu ráda, Lábus je skvělý herec, Freimanová také. Koho vyloženě nesnáším, je Kohák, ale zde jsem ho přetrpěla. I když to není bůhvíjaký trhák, je to příjemná romantická komedie. Lepší průměr.

plakát

The 8 Show (2024) (seriál) 

Skvělý a zajímavý koncept tvůrci spláchli do záchodu ve chvíli, kdy se rozhodli toto dílo natočit jako komediální parodii plnou fekálních vtipů a nelogických rozhodnutí. V hlavní roli arogantní drsňák, drsňačka s dobrým srdcem, falešný koumák, dvě ufňukané blbky, chromý chudák, prohnaná šlapka a korunu tomu dodává nesympatický primitiv, jehož chování mě iritovalo stokrát víc než princezna z osmého patra. 🤦🏻‍♀️ Ve Hře na oliheň byl hlavní hrdina podobně otravný, ale divák se ho naučil mít rád, kdežto tohohle si oblíbit prostě nelze. Jeho myšlenkové úvahy jsou jen odrazem naprosté tuposti a ubohosti a když k tomu přičtu zbytečné vtipy a plytký děj, chtě nechtě musím zkonstatovat, že Hře na Oliheň to nesahá po paty. Vlastně to nesahá po paty skoro ničemu, co jsem v poslední době na Netflixu viděla, a že jsem viděla pěkných pár hovadin...

plakát

Zom100: Co chceš stihnout, než tě sejme zombie (2023) 

No, první polovina filmu celkem ušla. Když se na scéně objevil zombie žralok, říkala jsem si v prvních chvílích: Týýýjo, ten je fakt cool. A pak tomu žralokovi narostly nohy z břicha 🤦🏻 Sorry, ale na to, abych se koukala na tyhle céčkový nesmysly, si nemusím platit Netflix. Bohatě mi stačí v deset večer zapnout Prima Cool!

plakát

Přání (2023) 

Poslední dobou Disney dost ztrácí dech s filmovými písničkami. Na to, jak moc je tahle pohádka zpívaná, jsou písně dost nelíbivé, nerytmické a na jedno brdo. Také jsem se divila tomu napůl kreslenému a napůl animovanému vzhledu. Příběh je sice hezký, ale zachránit jednou písní celé království a porazit bosse? 🤦🏻‍♀️ To už bylo i na mě trochu příliš...

plakát

Duna (2021) 

Tak tohle bylo těch nejdelších 155 minut mého života. :/ Pokud se na film dívá člověk, který o Duně dřív nikdy neslyšel, bude první hodinu uplně mimo. Když už se jakš takš zorientuje, bude se hrozně nudit, jelikož děj, který je tady vecpán do necelých tří hodin, by se v pohodě vešel do hodiny a půl. Navíc z těch 155ti minut je minimálně hodina ve zpomalených záběrech, což je po chvíli už hotové utrpení. Hlavní postava je zastydlý nemastný puberťák, Zendaya se tu pomalu ani neobjeví, minimum dialogů i emocí, Aquamana oholili.....Nejlepší postava je tady pouštní myš, o té bych klidně udělala vlastní animák. A je opravdu něco hodně špatně, když místo hlavních postav fandíte obřímu červovi, aby si pochutnal na všech postavách a vaše trápení konečně ukončil. A tenhle film má 82 procent? Jako vážně? No nic, druhý díl už ani náhodou.