Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (4 329)

plakát

Mahárádža (2024) 

Silné téma, které ovšem jen klouzalo po povrchu.

plakát

Stopy zločinu: Pátek, čas motýlů (1989) (TV film) 

Slečnu znásilní při stopování nějaký magor a vyšetřující jí při výslechu mimo jiné řekne: "Kdyby jste si na něco vzpomněla, tak nám zavolejte a na tu příhodu, se pokuste co nejdříve zapomenout." Tomu se říká profesionální a citlivý přístup v roce 1989.

plakát

Stopy zločinu: Alibi jako řemen (1983) (TV film) 

Takový brněnský "Pitaval". Jen škoda, že vrah je zřejmý už někde od půlky. Jinak na svou dobu docela dobré.

plakát

Nebezpečná síť: Temný příběh portálu Zona Divas (2024) (seriál) 

Jak už u Netflixu bývá zvykem, velmi vážné téma je zobrazeno způsobem, který moc emocí nevzbuzuje. Jistě, poukazuje na novodobý způsob pasáctví skrze webové stránky, na vysokou kriminalitu v zemích, kde sociální nůžky jsou rozevřené hodně ze široka a kde korupce je ještě o dva levely výše (ač se to zdá téměř nemožné), než u nás. Bohužel celé je to takové sterilní a přitom místy až teatrální. Nevím, vůbec jsem se s oběťmi nedokázala ztotožnit.  A ty jejich matky mne vyloženě iritovaly. Věděli, co dcery dělají a jak je to nebezpečné, ale přesně jak v seriálu zaznělo. Dokud posílaly holky domů prachy, vše ok. A pak pláčou, nad čím? Nad ztrátou příjmů? Na toto téma jsem viděla i jiný dokument, který to bral ze široka: hezká dcera dostane více jídla a lepší postel, protože se tato investice rodině vrátí. Prostituce, drogy, obchod s bílým masem, otroctví. To vše, je obří problém ve všech zemích, zmítaných tak obrovskou chudobou, nezaměstnaností, nedostatečným vzdělávacím systémem a slumy.  Dalo se z toho vytřískat mnohem více. Za mne jedna hvězda za téma a jedna za snahu informovat "telata" o tom, že život není peříčko.

plakát

Svatba roku (2024) (seriál) 

Nuda na pláži, tak by sedala nazvat tato zoufale sterilní mini série s jednou mrtvolou, hromadou hereckých polen v telenovelovém provedení. Asi jako dvou hodinový film, s charizmatičtější detektivní dvojicí, by mohlo jít o fajn počin. Takto dialogy nepřirozené, zápletka nezajímavá, spousta hluchých míst a jediný, kdo byl trochu zajímavý, tak Schreiber v roli otce. Za mne ztracený čas. Nicole už nehraje, jen chodí a čumí, její role začínají brutálně splývat v jednu.

plakát

Laskavý dotek (2010) (TV film) 

Jennifer Love Hewitt byla nádherná, jinak je to děsná a nereálná blbost.

plakát

Chudinská čtvrť (2023) (seriál) 

Zajímavý pohled do "nekultury" země, která je nám prostředím, mentalitou a sociální nerovností velmi vzdálená. Vžitý patriarchát, ve kterém žena nemá moc co do věcí mluvit, v tomto případě ještě umocněný silně kriminalizovaným prostředím a velkou chudobou, zde ukazuje svoji nehezkou tvář. Jistě celé je to místy nelogické, nablblé. Mysteriózní prvky, působily jako pěst na oko a práce policie byla velmi naivně zobrazena.  Ale to vem šaman. Důležité je poselství, které seriál v sobě nese. Ženy v našem světě, nám již cestičku vyšlapaly. Máme stejná práva jako muži, stejný hlas a je jen na nás, jak s tím naložíme. Bohužel je spousta zemí, kde to tak není a ženy tam, si mohou o našem životě leda tak nechat zdát. a za to dávám tři hvězďule.

plakát

Prostitution: Behind the Veil (2004) 

Velmi silná výpověď o poměrech v Íránu. Nedivím se, že ženy raději fetují při takových vyhlídkách na život. Odnesou to ty děti, hlavně dcery. "Manželka na týden", tomu říkám pokrytectví na nejvyšší úrovni.

plakát

Òlòtūré: Cesta ven (2024) (seriál) 

Lepší než první díl. Cesta z Afriky - Nigérie do Evropy je úděsná. Nicméně faktem je, že to svinstvo tam na lidech páchají jejich vlastní lidé, Což o něčem také vypovídá. V těchto zemích, kde nefunguje vůbec nic, je velmi malá skupinka vyvolených v podstatě bohy.  Novinářka, která byla ochotná se k vůli článku stát prostitutkou a nechat se prodat do Evropy, je kráva. Jakkoli byly její úmysly ušlechtilé, byla naivní jak děcko. A ve finále to zatím nijak nedopadlo.

plakát

Close (2019) 

Průměrný Thriller s nerozbitnou Noomi Rapace v roli ochránkyně docela schopné dědičky Sarah. Viděno stokrát jinak, ale film nenudí, akce slušná a celé to docela minimalistické pojetí snímku slušelo. Za mne 55%.

Časové pásmo bylo změněno