Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Thriller
  • Krimi

Recenze (3)

plakát

Neřízená střela (2010) 

Tento film je jednou z nejlepších komedií jaké jsem kdy viděl. Perfektní Bill Nighy a jemu sekundující Emily Blunt. Dobře propracovaný anglický humor. Nejlepší na celém filmu je sledovat drobnosti, které vykreslují břitký a suchý humor. Všem doporučuji tento film shlédnout, protože pozvedne náladu a vryje se do paměti.

plakát

Forrest Gump (1994) 

Tady je zbytečné se nějak rozepisovat, myslim, že už zde bylo vše napsáno. Neuvěřitelný výkon Toma Hankse, perfektní muzika, dobré obsazení ostatních herců atd.. Co mne ale nejvíce potěšilo, to je ukončení filmu bez nějakého patosu. Pro mne je to nejlepší film všech dob.

plakát

Jack Reacher: Poslední výstřel (2012) 

Na tento film jsem se celkem těšil. Mám přečtené pomalu všechny knihy od Lee Childa, kde vystupuje postava Jacka Reachera. Děj filmu mne ani moc nezklamal. Má spád a delší délka filmu neni ani znát. Ale co mne hodně zklamalo, a to asi všechny co četli předlohu, to byla postava hlavního hrdiny. Když si přečteme knihu, kde je docela dobře popsán hlavní hrdina, tak se nad filmovým hrdinou musíme trohu pozastavit. Tom Cruise se opravdu nepodobá 2 metrovému, nabušenému bývalému vojákovi. Nástup Cruise do filmu vidím spíš jako příchod nějakého účetního. Ani režisérovo snažení se o zamaskování jeho malého vzrůstu a jeho né moc robustní postavy se moc nevydařilo. Filmové záběry, kde bojuje proti pěti mladíkům nebo i zaběry, kde vystupuje s právničkou jasně ukazují, že se do tohoto flimu nehodí. Prostě je zde jasně vidět, že nagažování filmové stár bylo hlavně z důvodu zajištění sledovanosti a oblíbenosti filmu. Dále nechápu ( jak zde již někdo uvádí ) snahu o vtipné scény, které se určitě do celkového obrazu filmu také nehodí. To zejména scénu v koupelně, která patří do béčkové akční komedie a výstup akčního hrdiny z jednoucího vozidla a včlenění se do davu chodců čekajících na zelenou. Toto vše, ale nemůže zkazit docela dobrý zážitek z akčního filmu. Myslim, že si určitě zaslouží min. 70 procent.