Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Fantasy
  • Dobrodružný

Recenze (3)

plakát

Osudový dotek (2004) 

Ne každý film mě dokáže udržet v židli, tenhle to zvládl. Na film jsem chtěl na začátku jen nakouknout s tím, že už jdu spát, pak ještě chviličku a ještě kousek a najednou byl konec... Docela strhující podívaná. Herci, scénář, režie, hudba, všechno klape a celkový výsledek mě příjemně překvapil. Ještě dlouho do noci mi v hlavě vrtalo, jak to vlastně autoři mysleli. Zvládli překvapivě i konec, který bývá někdy problémem. Přitom jsem nikdy předtím o filmu neslyšel. Stalo se něco naprosto vyjímečného, dospěl jsem k přesvědčení, že si to příští týden pustím ještě jednou, byl to na mě příliš velký nářez. Takže dávám 5 hvězdiček.

plakát

Láska a jiné závislosti (2010) 

Pokud má být tento film komedie, tak by dostal celkem slabé hodnocení. Jenže já viděl romantický příběh a ty můžu. Některé chvilky mi to připadlo potřeštěné, ale jsem už o pár let starší než hlavní hrdina a nežil jsem ve Pfisteru v období modré pilulky. Maggie je úžasná a Jammie taky, vlastně se mi film moc líbil. Cítím se tak trochu jako Jammie, když má říct své nejlepší vlastnosti a najednou neví. On, který je takový řečník, si náhle nemůže vzpomenout a Maggie je musí nacházet po kouscích. Podobně i já, když chci napsat, co se mi nejvíc líbilo, náhle váhám. Ale líbilo se mi to skoro celé. Snad bych našel slabší místa, jenže nechci. Krásný, trochu smutný romantický film. Nechápu, proč má tak slabé hodnocení. Že by dokonalé tělo Anny Hathaway uráželo české puritány? Nebo mám jiný vkus než jiní. Ale já jsem si film užil, podle mě měl dostatečný spád. Být to na %, dám 95, na hvězdičky musím dát 5.

plakát

Manon od pramene (1986) 

Málokterý film mě v posledních letech tak oslovil. Čistý a silný příběh, logické vyprávění od začátku do konce, snad mi trošku vadil úplný konec filmu, mám rád happy end a tohle byl přesný opak. I když možná to vše mohlo skončit ještě smutněji, takto je v jistém směru vidět pokračování. Rád bych viděl, jak to bylo dál, ale film skončil. Napadlo mě přesně to, co napsal Radek 99 - antická tragédie. Pro ty, co se podívají, bych chtěl upozornit, že bez shlédnutí první části díla Jean od Floretty je vše poloviční. Marcela Pagnola jsem doposud neznal, ale musel být vynikající spisovatel a dramatik. Když se občas podívám, co se vydává na Oscarech za umění, musím být rozčarován. Přitom opravdové skvosty nám unikají. Film Manon od pramene je podle mého mínění jedním z nich. 95% a 5 hvězdiček