Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Western

Recenze (13)

plakát

Highlander (1986) 

Tenhle film opravdu hrozně pomalu stárne , jak řekl CH. Lambert v jednom rozhovoru. 5* za mě i to že i mladá generace si najde místo mezi fanoušky.

plakát

Okrsek 13 (2004) 

Přišli s něčím novým a v akčním filmech velice co za ujme 5*

plakát

Dobrý ročník (2006) 

U filmu jsem zvládl dvě lahve kvalitního moravského červeného vína. Film dobrý jako to víno. R.S. nezklame.

plakát

Chobotnice - Il cuore del problema (1990) (série) 

Jedno z nejlepších krimi seriálů z prostředí mafie. No jelikož mafie je italský vynález, tak to snad nemohlo dopadnout špatně. Velice zajímavě je příběh vyprávěn kdy poctivý a hlavní hrdina, který se časem přestane bát smrti, Corrado po všech tragédiích nemá už chuť ani žít a David čeká na smrt, což je zde velice psycho-dramaticky (což je ale celá chobotnice) vyprávěno. Jen si představ te, že víte kdy umřete a do toho nelítostná a krutá mafie. Surový a brutální scény Italové též uměly natočit. Příběh ukazuje co peníze a mafie po boku udělá s člověkem. Za komunismu jistě rádi pouštěli první série, aby ukazovali co se děje v kapitalistických zemích. Příběh výborně navazuje, herci bezva a hudba Ennio Morricone světoznámý skladatel proložil atmosféru hudbou po které běhá mráz po zádech. Kdo neviděl a má rád tyto filmy, měl by.

plakát

Můj otec je šílenec (2012) 

Mám moc rád komedie. Rád se u filmu směju, má nás hlavně bavit a ne nudit. U tohoto jsem se celkem nasmal a 5* si zaslouzi tvurci za napad. Kdo z Vas kdyz byl skolak netouzil po hezke ucitelce.

plakát

Chobotnice - Série 4 (1989) (série) 

Depresivní seriál, který ani po letech neztratil kouzlo. Corrado usekne jedno chapadlo, ale hned je tu další. Závěr který jsem očekával i na poprvé. Jak mu v posledním díle série říká Bruno Cremer, že ho obdivuje, ale už ho nemužou nechat pokračovát dál ani o krok. Přes to vydržel až sem a prošel si svým peklem a nevyhnutelný konec zapadá do celého Corradova tažení.

plakát

Profesionál (1981) 

Na svou dobu a finance, které film stál, je velice dobře zpracovaný námět i scénář a kompletní zpracování. Tým herců i tvůrců včetně legendárního hudebního skladatele Ennio Moreccona, se odrazil na kvalitě filmu. Humor je dobře umístěn mezi nepříliš veselý příběh. Jean-Paul Belmondo v jedné ze svých nejlepších rolí společně s Robertem Hosseinem (s kterým o několik let později otevřeli divadlo). Snad se nenajde člověk, který by film hodnotil naprosto negativně, jelikož je to jednička mezi francouzskou klasikou.

plakát

Policajt nebo rošťák (1979) 

Časy jsou zlé Kamile a spoustu dalších nezapomenutelných a drzých vtípků použije hlavní hrdina Stan Borowitz (J.P.B) v opravdu skvělé komedii. Kdo neviděl a nevadí mu, že se jedná o starší film, tak doporučuji.