Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (5)

Odznak Vysočina - Spirála

Odznak Vysočina - Spirála (2022) (epizoda)

V cca 34. minutě kriminalisté končí výslech podezřelého Víznera (Šimon Bilina) slovy: „Výslech ukončen v 18 hodin 23 minut.“ Potom vyslýchají ještě pana Pokorného (Ondřej Malý) a následně se po krátké diskusi rozcházejí. Šéfová Dana (Monika Hilmerová) jede následně domů, okolo ní je tma a ostatní auta svítí. Paralelně je prostříháváno na mladší kolegyni, která ještě zůstala v kanceláři, kde sedí u počítače s rozsvícenou lampičkou a kontroluje důkazy. Jenže když potom sáhne po tabletu, je na něm čas 14:47.

Kriminálka Anděl - Černý Mušketýr

Kriminálka Anděl - Černý Mušketýr (2012) (epizoda)

Když zavraždí postavu Kohoutka (Igor Bareš), tak se to pachatelé snaží maskovat sebevraždou. Na místě činu, na pitevně i na fotografiích si následně kriminalisté prohlíží podřezané zápěstí. Jenže na konci dílu, když pachatelé vypovídají, tak v krátkém „retru“ řežou Kohoutka v oblasti předloktí, nikoli zápěstí.

Silnější než válka

Silnější než válka (2009) (seriál)

V šesté epizodě seriálové verze se objeví vojenský zaměřovací vůz. Jedná se ale o modifikaci vozu Praga V3S, která se vyráběla až od roku 1953.

Polda - Zlatý důl

Polda - Zlatý důl (2021) (epizoda)

Tento díl je velmi podobný epizodě Gentlyho sestup (2014) seriálu Inspektor George Gently (od r. 2007), i když se případy odehrávají v jiné době. Považme: v dole je zabit horník úderem do hlavy, tělo je v podzemí, tam se mladému poldovi nechce, starý jde naopak zcela v pohodě, u jednoho se najde zlato, u druhého peníze ve skříňce, situace houstne (důl chtějí zavřít), policisté jdou po původu zlata (peněz), v zápletce se objevuje mladý zamilovaný pár, ukazuje se, že jde o bratra a sestru (nevědí o tom), mrtvý je otec obou zamilovaných sourozenců... A vrah? Vrahem je otec, který dlouhá léta vychovával dítě s vědomím, že je jeho a když se dozví pravdu, tak „vypění“. Motivem je tedy dávná nevěra.

Porodnice Třetí říše

Porodnice Třetí říše (2013) (TV film)

Ve starší verzi dabingu bylo cca v 10. minutě uvedeno, že porodnice Lebensborn byly také v Holandsku, Švédsku a Dánsku. To ale nebylo možné, jelikož Švédsko nebylo nikdy okupováno. Po upozornění Česká telvize dabing opravila a tak už tuto informaci např. 12. srpna 2017 tento dokument neobsahoval.

Reklama