Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Fantasy

Recenze (6)

plakát

Spectre (2015) 

Film je jako kdyby jste si pořídili dezert v restauraci v Dubaji, naservírují vám jej se zlatem a bude stát nekřesťanské peníze a nakonec se ukáže je to jen tuctová vanilková zmrzlina a čokoládový toping. Asi takhle bych shrnul tento film, za ty peníze je to strašná bída, ano, na auta, jak klaďase, tak i záporáka, je radost pohledět, ale to je asi tak vše. Ten film nemá příliš co nabídnout, upřímně, je to bondovka, při které jsem se nudil. A i když obsazení filmu slibuje výborné filmové zážitky, tomu se však nedostálo. Film je zbytečně zdlouhavý a bez nějaké větší akce a zase za posledních dvacet minut filmu je shrnut veškeré to chybějící napětí a tím to ale už Mendes nedožene. Navíc nechápu, jak můžou obsadit tak charakterního herce jako je Christoph Waltz do role, která má z celé délky filmu pomalu nejméně prostoru, to doopravdy nechápu. Jsem nakonec i rád, že jsem to v kině nestihl, protože bych odcházel z kina zklamaný.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

První věc, nedívejte se na film s českým dabingem, v originálním znění totiž pochopíte, proč Tarantino obsadil Brada. Jeho přízvuk je totiž jedna dobrá stará jazyková komika, na kterou už si dnes vzpomene jen málokdo. Druhá věc, pokud nechápe Tarantinovu tvorbu, ani se na film nedívejte, nemá to smysl, protože vám tento snímek nic neřekne. Co ale určitě stojí za shlédnutí je herecký výkon Christopha Waltze, jehož motorické, mimické a především jazykové výkony jsou výborné a celý film táhnou. P.S.: Najděte mi scénu, kde zahlédnete obličej QT, já jí pořád nemůžu najít a vypravěčem není. :D

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Je to ironie, film, který zní jako další fádní slaďárna od Hollywoodských producentů, je nakonec film nejen pro ženské večery s čokoládovou zmrzlinou, ale film i pro pány. Určitě by se na tento film měl podívat každý, kdo usilovně uháněl nějakou dívku a vynakládal na to stejné úsilí jako hlavní hrdina. Obsazení výborné, Zooey perfektně vystihuje holku od vedle a i hlavní hrdina se na roli hodí. A pochvala patří také hudbě. Soundtrack se taky dobře hodí do děje. Vřele doporučuji.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Směsice upřímného humoru a ryzího přátelství, to je tento snímek. Upřímně jsem si z tématu filmu nedokázal představit, co by na něm mohlo být vtipného, ale docela dosti jsem se i upřímně zasmál. Je to film do nepohody, kdy máte náladu pod psa, protože jistě vám ji tento film zvedne. Doporučuji shlédnout. A jen dodatek-hezky si uvědomíte, jaký vliv na vás můžou mít lidé ve vašem okolí.

plakát

Avengers (2012) 

Hledáte nějaký napínavý komiksový trhák? Už nehledejte. Má to všechno, humor, nekončící akci, pošťuchování se atd., no prostě ten film má koule. :D

plakát

Osm hrozných (2015) 

Tarantino je opět ve vrcholné formě, jak nám na tomto filmu předvedl. Snímek bych přirovnal k milostným hrátkám staršího páru, který již nemá příliš energie na průběžnou a avšak dlouho trvající akci, jako nám Quentin předvedl v Djangovi, ale dlouho trvající, i když zábavný, rozjezd a potom vrcholná akce, která je plná brutálního, břitkého humoru. Ještě dlouho se mi nestalo, že bych se u scén plné krve takhle dobře pobavil. Film se nevnucuje, jestli jej chcete doopravdy vidět, musíte si přetrpět spoustu mluveného slova. A to je právě to kouzlo tohoto filmu a celkově Tarantinovi tvorby. Nebude se líbit všem, ale zato si získá spousty věrných fandů, kteří se na něj budou opakovaně dívat, nikdy z něj nevyrostou. P.S.: Líbí se mi hezké vsunutí Red Apple tabáku, hezký odkaz na Pulp. ;)