Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Mistrovské dílo, asi nejnadčasovější film všech dob. Boj proti konvenci, boj o svobodu a boj proti společenským bariérám. Netradiční snímek, který má nějaké morální poselství. Herecké výkony jsou úžasné, herci zahráli své roli neskutečně autenticky. Vše doplňuje temná atmosféra cvokárny a kruté sestry Ratchedové. Film o lidskosti.

Mlčení jehňátek

Mlčení jehňátek (1991)

Dokonalý film, krimi, thriller/horror se skvělým obsazením. Geniální Hannibal Lecter, buranka Starlingová, tajemný Buffalo Bill. Skvělé obsazení, neskutečně autentické herecké výkony. Silná atmosféra a zážitek z filmu 5*.

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Vynikající sci-fi a horror. Atmosféra je doposud nepřekonatelná a Vetřelec byl počátek vynikající sci-fi série filmů. Morální a filozofický dopad celé série ovlivnil i mé smýšlení. Velice působivé.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Terminátor 2 je příjemné překvapení, příjemné v tom, že zbytek filmových pokračování trpí syndromem "druhého dílu". Pokračování většiny filmů se snaží být víc výbušné, víc akční, víc všechno, ale nakonec to selže, je těžký udělat kvalitní pokračování a je ještě těžší udělat pokračování, které překoná první díl. U Terminátora beru jedničku jako takovej předkrm, to hlavní přichází právě ve dvojce a ten zbytek je jenom takovej zákusek. T2 je dle mě nejlepší díl z celé série, obsahuje střílení, mlácení, drandění, emoce a legendární hlášky. Arnoldův Terminator v tomto díle "dospěje" a získá emoce, člověk si tu postavu zamiluje. Samotný záporák byl taky neskutečně cool a efekty na rok 1991 byly echt kvalitní. Je to film, který stojí za to!

Interstellar

Interstellar (2014)

Tento film se mi líbil víc, než Gravitace - film je pro mě daleko lépe stravitelný, je tu sice hodně věcí, nad kterými by člověk mohl delší dobu přemýšlet, ale to já miluju. Gravitace má moc přímočarý děj a je taková depresivnější, má ale fenomenální grafickou stránku, která ale nevynahradí zbytek... V Interstellaru máme to, co Gravitaci chybí - příběh, drama, postavy... Děj se zdá být složitý, ale ve finále dokonale zapadá, máme tu teorii relativity, černé díry atd. Scifárna, jak má být a nemusí se tu šermovat světelnými meči.

Osm hrozných

Osm hrozných (2015)

Pro mě asi nejlepší Tarantino... A proč? Komorní atmosféra, postavy, kamera, děj a dialogy... Větší masakry dokážu oželet, tento snímek není postaven na masakrech ala Kill Bill, ale právě na geniálních dialozích a charakterech postav... Snímek mi nepřišel nějak extrémně přehnaně dlouhý, ubíhalo to svým tempem, které mi vyhovuje, zkrátka tento film je mi šitý na míru.

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Rangers lead the way! Akční drama, nebo spíš válečný snímek vypovídající autenticitou konfliktu? Je to zkrátka obojí. Jeden z nejlepších válečných snímků. Diváku připadá, jakoby byl přítomen událostem z Mogadiša. Naturalistický a syrový film, přesně ukazuje pravou tvář konfliktu, na nic si nehraje. Snímek samozřejmě doprovází skvělá hudba od Hanse Zimmera. Kdykoliv hraju Call of Duty modern warfare, vzpomenu si na tento film.

Poslední samuraj

Poslední samuraj (2003)

Vynikající atmosféra... Čest, úcta a boj. V tomto filmu nejde o historickou přesnost, nýbrž o jeho poselství.

Železný kříž

Železný kříž (1977)

Každá strana má své hrdiny a zloduchy... Velice zajímavý snímek a můj nejoblíbenější válečný film... Ano, jsou kvalitnější filmy, jako Zachraňte vojína Ryana atd. ale tento film má svoje kouzlo a hloubku, ukazuje válku takovou, jaká je i ze strany němců. ikdyž film není tak akční a nezobrazuje nějaké hrdiny, kteří kosí jednoho nepřítele za druhým, tak je pro mě dokonalý svým poselstvím, vyobrazením postav, dějem, hudbou...

Neznámý voják

Neznámý voják (2017)

Opravdu epické putování skrz karélii během finské pokračovací války, tento válečný film je mistrovské dílo, které zastíní i hollywoodské trháky.